Mercedes-Benz A-Klasse: Verliezen snelheid, afslaan motor en olie verliezen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Op de snelweg met een snelheid van ca. 110 km p/u bemerkte ik dat de auto snelheid verloor en dat ik geen gas meer kon geven. Heb geen geluid of knal gehoord onder de motorkap, merkte alleen op dat ik geen gas meer kon geven en dat de motor was afgeslagen. Heb nog teruggeschakeld naar z'n 4, gebeurde en hoorde toen ook niets, en heb 'm vervolgens uit laten rollen op de vluchtstrook. Daar bemerkte de ANWB man dat hij ook flink olie lekte, enkele liters uiteindelijk verloren.
ANWB dacht dat de distrubutieriem eraf was, maar die heeft een Mercedes niet, nl. een ketting. Garage denkt dat de krukas misschien gebroken is, maar het vreemde blijft dat ik onderweg niets gehoord of bemerkt heb.
Heeft iemand misschien hetzelfde beleefd?

Sigrid12

Geplaatst door Sigrid12 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

Als de krukas breekt, merk je dat wel hoor.......
ik denk dat de olie er eerst uitliep en daarna de motor vastgelopen is.
Maar de oorzaak kan ik hiervandaan niet bepalen.
weet je misschien ook waar hij olie lekt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.