Mercedes-Benz M-Klasse: slecht starten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7cdi

hallo,

weet er iemand iets over Ml270cdi die slecht starten?
eens de wagen warm is start hij zonder enig probleem, eens koud dan niet.
Volgens dealer zou een injector inwendig lekken waardoor er lucht in het brandstofsysteem zou komen.
En ook, als de injector zou vervangen worden, moet deze ook ingeleerd worden?

fetahaj

Geplaatst door fetahaj (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 16 jaar geleden

CDI-motoren die 150.000 hebben gedraaid kunnen dit probleem wel eens hebben. Je kunt de betreffende injectoren vinden door er even van die buisjes op te zetten waar de retour in wordt opgevangen. meestal springen er een of twee uit met een hoge retour. Inleren is niet strikt noodzakelijk, maar de motor loopt vaak iets mooier wanneer je dat wel doet. Het motormangement houdt dan rekening met de exacte karakteristiek van de nieuwe injector.

fetahaj (0) PRO, 16 jaar geleden

heb van mercedes dealer de raad gekregen om de 1ste verstuiver te verwisselen met de 2de, er zou iets mee zijn. Heb dit al gedaan maar helaas, wanneer de wagen heel de nacht heeft stilgestaan dan start hij s'morgens heel slecht. Er komt ergens lucht in het systeem.

Iemand hier al ervaring mee gehad?

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

Er zit een drukregelaar achterop de brandstofrail.. Draai deze er eens uit, de afdichtingrubbers willen wel eens kapot gaan..

Bart449 (0) PRO, 16 jaar geleden

Vervang dan ook gelijk alle dichtingen van de brandstofleidingen. Die zullen ook slecht zijn. Zijn er 8 denk ik...
MVG

johnny28 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo fetahaj, Vervang de aanzuigleidingen maar eens, deze zijn waarschijnlijk ook een beetje nat bij de opvoerpomp,vergeet niet de twee o-ringen tussen de stopzetter en de opvoer pomp. groeten Johnny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.