Mercedes-Benz C-Klasse: slecht starten en lawaai

Bouwjaar: 1997

hoi allemaal.
sinds een paar weken weer bezitter van benz maar met probleempje. de auto startte bij verkoop prima, meteen mooi gelijkmatig dieselgeluid. na een week begno het gloeispiraal lampje te branden en heb ik de vier gloei bougies laten vervangen. lampje uit en geen probleem. dacht ik. maar nu is het elke keer bij het starten dat ie wat rammelt, dieselklop is ook harder dan en hij stottert. dus niet meer dat mooie gelijkmatige geluid. nadat de motor warm is wordt het geklop wel minder en loopt ie ook gelijk matig. kan iemand mij aangeven waarom ie niet meer zo mooi loopt vanaf het begin en wat ik eraan kan doen?
alvast bedankt!

patrickvanthaar8509

Geplaatst door patrickvanthaar8509 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

patrickvanthaar8509 (0), 18 jaar geleden

toevoeging: de auto schudt ook vaak even bij het starten en blaast dan ook een behoorlijke hoeveelheid rook uit.

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat voor type motor?

patrickvanthaar8509 (0), 18 jaar geleden

220 d

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan even bij de dealer of handige universeel laten uitlezen. Pomptiming misschien niet in orde of wat anders met de (niet zo beste) Lucas roterende inspuitpomp.

patrickvanthaar8509 (0), 18 jaar geleden

volgens mercedes is er van alles aan de hand (multiriem versleten, leidinkje hier, leidinkje daar, slangetje zus en ook nog eentje zo (400 euro...) maar kunnen ze niks vinden wat te maken heeft met het starten....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.