Mercedes-Benz 508: Slechte remmen MB 1981

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Diesel

Hallo,

Ik ben al enige tijd een MB 508 van 1981 aan het restoreren en ben er enkele dagen terug mee naar de keuring geweest . Alles was Ok , alleen .....mijn achterste remmen waren ongelijk op de testbank. Nu heb ik er naar gekeken , maar zie niks abnormaals !!!!! :oops: Wie kan mij goede raad geven om deze remtest tot een goed einde te brengen . Alvast dank bij voorbaat voor de tips die gaan binnen stromen .

MVG

Jos

jos4711

Geplaatst door jos4711 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 508? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zijn de remcilinders goed gangbaar,is de remvoering niet vet of verglaasd. Zo niet dan de voeringen en trommels goed opschuren en ontdoen van het remmenstof,daarna afstellen en weer testen of het goed is.

Hans

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

effe je remvloeistof vernieuwen kan ook problemen geven

Roger10 (0), 16 jaar geleden

Remcilinders moet je zeker goed nakijken bij dit model,trommels licht uitdraaien tot ze zeker dezelfde diameter diameter hebben en als de remvoering glimt zeker vervangen succes

goldylox (0), 16 jaar geleden

als jij je remschoenen heb bekeken of ze niet verglaasd/of vet zijn of dat je remcilinders nog droog zijn(eventueel remcilinders eraf halen en kijken of de binnenkant van de cilinders niet vastgeroest zijn,maar als ze nog gewoon functioneren zou ik dat axhterwege laten)). Als je je remschoenen moet vervangen zou ik ook maar de remtrommels laten uitslijpen.
Als je alles weer in elkaar heb de stellers zo strak aandraaien dat je wiel niet meer draait en dan drie tot vier slagen terug draaien.

Ik hoop dat je hier wat aan heb,
groetjes van een ex mercedes bus bewoner

jos4711 (0), 16 jaar geleden

Thx allemaal voor de goede ideen. Zal er zeker mijn nut van hebben !!!! Laat nog iets weten volgende week hoe het met de keuring is afgelopen en wat ik aan de remmen gedaan heb . MVG Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 508 of stel zelf een nieuwe vraag.