Mercedes-Benz A 180 CDI: sleutel programmeren?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

Deze auto is binnengebracht met defekte batterij via de wegenwacht. Probleem was dat de sleutel niet meer werkte. Nu vragen wij aan dealer om nieuwe sleutel te bestellen, maar deze weigert dit te doen omdat eigenaar zelf moet komen.
Eigenaar (87 jaar) kan zich onmogelijk nog verplaatsen wegens zijn ziekte. Gelukkig had de dochter nog een extra sleutel.

Ondertussen is de dochter bij twee dealers in de buurt gaan verder inlichtingen vragen. De ene vertelt dat de sleutel geprogrammeerd toekomt, maar dat de vader persoonlijk moet komen. De andere vertelt ook dat de vader persoonlijk moet komen maar dat de sleutel ter plaatse moet geprogrammeerd worden, wat een extra kost meebrengt bij de al dure sleutel.

Nu is mijn vraag of iemand dat je kan testen of een sleutel nog werkt of niet met de TEXA-diagnose.
Alle tips welkom.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Om te beginnen vind ik het schandalig hoe de dealers reageren, met dit terzijde.
Probeer dit bedrijf eens:
https://www.autosleutels.info/automerken...

Optie 2: de auto overschrijven op dochters naam..

jhl (0) PRO, 6 jaar geleden

Vandaag bij "bevriende" plaatselijke agent langs geweest. Ik mag met identiteitskaart van de eigenaar sleutel bestellen. Volgens hen komt die "gedeeltelijk" geprogrammeerd toe. Ik moet dan met de auto nog langsgaan om te laten programmeren. Is en blijft toch een dure zaak van rond de 350 euro.

jhl (0) PRO, 6 jaar geleden

Sleutel gehaald bij agent. Probleem is opgelost.
Toch raar hoe sommige "uitleg" anders aangebracht wordt. De bijkomende programmatie van de sleutel houdt enkel in dat de auto moet gestart worden met de nieuwe sleutel en open en gesloten worden.........................
Dat ze daarvoor nog durven bijkomend factureren? Dit hebben ze dus niet gedaan in deze garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.