Mercedes-Benz 210: (soms) ratelend/tikkend geluid uit motorcompartiment

Bouwjaar: 1998

Mijn MB E200 maakt zo nu en dan bij het nagenoeg stilstaan en dus het loslaten van het gaspedaal een ratelend/tikkend geluid, Eerst dacht ik de uitlaat maar dat is niet zo. Het is net een stuk plastic dat tegen het chassis aanslaat. Soms is het weer weg en dan komt het weer teug. Bij harder rijden als stapvoets is het geluid er niet meer.
Wie heeft dit ook aan de hand gehad en heeft een tip.
Groet Wim

wim12204

Geplaatst door wim12204 , lid sinds 15 jaar geleden

4 Reacties

Hans4040 PRO, 15 jaar geleden

Wim,
als je het geluid zelf kunt oproepen met het gaspedaal ofzo , kun je hem misschien op een brug zetten en iemand eronder om te luisteren waar het vandaan komt.
Zulke rammeltjes zijn haast niet te vinden in je eentje.
Zit er een kunststof plaat onder de motor die loszit?
Of misschien een hitteschild van de uitlaat.
Met 2 man zoeken dus.

mvg,
Hans.

mart-vervoort PRO, 15 jaar geleden

steuntje van de dynamo waar kabel doorheen loopt? breken meestal af] schot in uitlaat losgetrilt? beschermingplaat los getrilt? steun v/d versnellingsbak naar uitlaat? motorsteun? succes martin

izzi PRO, 15 jaar geleden

steuntje van dynamo is enkel bij de latere 210 modellen die afbreken.,veel voorkomend is het hitteschild rond de uitlaat vooraan.deze komt los .u mag deze gewoon verwijderen met een metaalschaar als het dit is tenminste.
veel succes

wim12204, 15 jaar geleden

In aanvullig op mijn vraagstelling blijkt de oorzaak te liggen in het feit dat een van de aandrijfassen van de V-snaar een kapotte lager heeft die aleen gaat ratelen bij zeer langzaan rijden (dus nagenoeg stilstaan) en dan nog niet eens altijd. In ieder geval dank aan de mensen die gereageerd hebben.
Groet Wim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.