Mercedes-Benz E-Klasse : Soms wel en niet starten

Wij hebben nu twee auto's met dezelfde klachten.
De klacht is als volgt: De auto wil soms niet aanslaan en dus wel starten, en als de auto niet wil aanslaan branden er ook geen lampjes op het dashboard behalve die van de srs.
Als tijdens het starten de auto niet aanslaat en je laat dan de sleutel los , dan beginnen soms de lampjes wel te branden en als je dan direkt weer start dan branden alle lampjes en slaat de motor aan.
De klant zegt dat zolang hij de auto altijd op slot doet er weinig tot niets aan de hand maar laat hij de auto bijv open staan met de sleutel erin dan onstaan daarna de problemen.
Op deze auto zit een achteraf ingebouwd origineel Mercedes-Benz alarm , wij kunnen dit alarm wel uitlezen maar hij geeft geen storing aan.
Wij zijn begonnen met het overspanningsrelais te vervangen, maar dit hielp ook niets
Wij zijn nu een paar maand verder en wij hebben onlangs nog een gehad en daar hebben wij het elektrisch deel weer van vervangen en toen ging het direkt beter .
Dit is nu een week geleden en sindsdien heb ik geen klacht meer gehad.

Sido_Schat

Geplaatst door Sido_Schat , lid sinds 19 jaar geleden

1 Reactie

Enno_Ros, 19 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook eens gehad met een 300D bj 96
zo nu en dan wou hij wel starten maar niet aan slaan de laatste keer was in de buurt van een mb gar. dat hij weer niet wou aanslaan dus de auto naar de werkplaats gesleept alles uit gelezen en geen storing ondekt ik hoorde toen van de monteur dat er een magneet klepje in de branstof pomp wel eens vast wou blijven zitten dus even met een metaalen voorwerp tegen de brandstofpomp aangetikt en het was weer klaar na die tijd nog 2x gehad wel starten en niet aanslaan weer even tikken tegen de brandstofpomp en weer starten het blijkt nu dat er een magneet klepje vastzit en daarom het alarm systheem ook niet ontgrendeld waardoor de roode en goene lampjes beginnen te knipperen  ik heb de auto verkocht een tank reinging toegevoegd en na twee jaar sprak ik met de nieuwe eigenaar het probleem had zich nooit weer voorgedaan  
mischien is dit het zelfde probleem bij nijland hoorde ik ook dat ze deze klepjes wel eens schoonmaakten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.