Mercedes-Benz 190: speling op cardanas

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Diesel

Ik heb een vervelend probleem met mijn 190d . Als ik hem op een 4-palen brug plaats en de handrem optrek en de wagen staat in neutraal. Kan ik de hele cardanas tussen versnellingsbak en differentieel verdraaien en dan hoor ik kling kling kling . Dit geluid is ook duidelijk hoorbaar als ik parkeer en de koppeling laat aangrijpen. Nu gaat iedereen waarschijnlijk zeggen dat het de hardyschijven zijn, maar ik heb het gevoel dat de speling in de totale aandrijflijn omdat het duidelijk een metaalklank is die vermoedelijk uit het differentieel komt .

Er is mij verteld dat de speling van de cardanas kan bijgesteld worden met de centrale moer in het midden van de cardan (ter hooogte van het tussenlager). Heeft iemand hier ervaring mee , en dien ik dan de totale cardan van onder de wagen te halen ? Is het erg om hier mee verder te rijden , bij mijn weten heeft de wagen dit reeds vanaf de aankoop ( 14000 km geleden).


Groetjes

Pieter

Knapen

Geplaatst door Knapen (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Pieter dat kan de speling zijn in het schuifstuk.De moer aandraaien doe je na de smering met een hoogwaardig vet . Ik zou vet nemen wat ook in een homokineet zit. Alleen het middenlager en eventueel de achterste schijf losnemen. Let op de centerdus achteraan dat je deze niet beschadigt. Succes.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

dat kling kling komt van die balansring die om je as zit bij je versnellingsbak,hier in de omgeving hebben ze bij taxi's al die ringen verwijderd omdat geluid weg te halen

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Robby hoe is het met het iritante geluid? Was het de ring of splainas of nog iets naars wat geld kost. Laat wat van je horen . Groeten.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

Punt wat bedoel jij,ik heb deze topic niet gestart,ik denk dat je vraag voor Knapen bedoelt was.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Juist opgemekt. maar een antwoord is er nog niet.

Knapen (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi, misschien een wat late reactie , ik rijd nog altijd met de wagen maar heb er nog niets aan gedaan. Vandaag wel plots trillingen bij snelheden boven 120 km/u die pas weg gingen onder de 90 km/u. De trillingen leken van de aandrijflijn te komen, heel vreemd want ik heb dit nog nooit gehad. Ik hoop na de examens tijd te vinden om eens grote werken uit te voeren. Ik ben niet van plan om nog grote kosten aan de wagen te doen, vermits ik bijna afgestudeerd ben en er mogelijkheid was van een bedrijfswagen, hoewel ik wel graag met de mercedes rijd.

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Inderdaad wel laat, als je ons advies wil inwinnen is het ook voor ons prettig dat je er wat mee doet toch?
Zoveel werk is een cardanas controle niet, breng hem anders gewoon naar een prettig autobedrijf.
Gebruikte cardanassen zijn er zat. Repareren is ook vaak mogelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.