Mercedes-Benz A-Klasse: sporadisch niet aanslaan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: A 160

Hallo daar in Nederland. Ik heb hier een A160 die sporadisch niet aanslaat.De startmotor draait de motor mooi rond maar hij slaat niet aan. De klant heeft het verscheidene keren gehad. En soms een paar uur later of een paar dagen later, dan start ie weer goed. Afgelopen Donderdag werd ie naar onze werkplaats gesleept door de wegenwacht hier(AA). Het beestje sloeg inderdaad niet aan . Ik heb er toen de testkast( Bosch KTS) aan gehangen en kon wel met de ECU praten. Geen foutkodes opgeslagen. En de datauitwisseling vertelde me dat ie de sleutel herkende enz, en zover als ik het begrijp stond de immobilizer uit! Dat leek volgens de data allemaal in orde. Toen besloot ik om te kijken of ik ontsteking had(scope aangesloten op de bobine module om te kijken naar primare en signaal van computer), en toen ik dat probeerde sloeg het rotding natuurlijk aan! En hij start nu nog steeds goed!
Mijn vraag aan jullie Mercedes specialisten: Is did iets waar jullie ervaring mee hebben bij deze auto's?

Alle tips worden op prijs gesteld,

Groeten uit Nieuw Zeeland,
John Gijsbers

John5720

Geplaatst door John5720 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

bobine blok slaat soms door. zichtbaar aan zwarte strepen zijkant bobineblok spuit er maar eens wat water op kans dat je het probleem oproept. andere mogelijkheid is krukaspositiesensor maar dan geeft ie meestal wel foutcode hierop. heeft de stekker op het bobineblok wel goed vastgezeten. zit er ook een kunstof beschermkap over bobineblok deze zijn later geplaatst na vocht (start) problemen

vw cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

benzinepomp in de tank zijn ook wel eens problemen bij werkt soms soms niet (startproblemen)

Mitdan (0), 16 jaar geleden

Hier heb ik pas ook problemen mee gehad. (In het display kwam toen ook een "F" te staan ipv een "P" ik heb een automaat)
Het probleem was toen de krukas-sensor.

John5720 (0) PRO, 15 jaar geleden

Sorry, ik zie dat ik de oplossing nog niet gegeven heb. Het probleem was een slechte/verbrande stekker verbinding op de benzine pomp. Stekkertje vernieuwd en het werkte weer. (Hebben wel de tank eruit moeten halen)
Groeten
John Gijsbers

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.