Mercedes-Benz A-Klasse: Stuur speelt op en neer, ESP licht op

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: benzine

heb nieuwe schakelaar ruitenwissers, heb nieuwe esp-ring besteld. Maar volgens dealer moet ik nu de VOLLEDIGE stuurkolom nog vervangen omdat de BOVENSTE plastic ring die de richtingaanwijzer doet afslaan kapot is. Hierdoor is er speling op de stuurkolom.
Kan deze plasticring niet apart besteld worden? Welk onderdeel nr.???
Het nr. van de volledige stuurkolom is A168 460 09 16. (500 euro + btw ongeveer)

DRINGEND
Jan

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

diko (0) PRO, 16 jaar geleden

klopt Jan, bij mercedes vernieuwen ze de stuurkolom als er speling op zit.
heb hetzelfde gehad, maar die klant heeft toen besloten om de auto in te ruilen ipv te repareren.
ik heb geen leverancier kunnen vinden die losse onderdelen leverde voor deze stuurkolom.
mvg Diko

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

dank Diko

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

De vraag is zie je ook dat deze ring stuk is want dan moet je deze kompleet verv. als het om de speling gaag dan wordt inderdaad dit wel gedaan maar hoeft niet. het probleem wordt veroorzaakt door de opsluitring aan de onderzijde (bij je voeten) stuurkolom deze komt los. De speling kun je oplossen door deze ring weer terug te tikken en de kruiskoppeling oplossen en strak er tegen aan vast te zetten.

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

ja nic, dat is zo. Maar het onderdeel dat stuk gaat is niet apart verkrijgbaar. De plasticring die je richtingaanwijzer terugklikt is niet apart verkrijgbaar en daardoor moet je de volledige stuurkolom vervangen. En dit voor een plastic onderdeel dat misschien 1 euro kost.

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

ok dus ik maak uit je antwoordt op dat de kunststof o ring om je mantelrohr die het terugklikelement van R.A.W bediend gebroken is tja dat is inderdaad een komplete mantelrohr ik weet niet of je hem nog kunt repareren zijn genoeg enorm goede 2 componenten reparatiekunstoffen in handel scheelt hoop geld anders compleet vervangen

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

heb met enkele ringen gewerkt om hem op zijn plaats te houden. DE-oring was compleet naar de vaantjes

azam (0), 16 jaar geleden

hi,

heb wat speling in mijn stuur van een mercedes 380 se een w126 type uit 1981 ... ook komt er een hoop lawaai als ik de stuur draai, het meeste vanuit stilstand. het stuur wordt ook best wel zwaar hoewel het een stuurbekrachtiging heeft.... zou dit tweede probleem ook aan de olie kunnen liggen???? en wat kan ik het beste doen om zo goedkoop mogelijk beide problemen op te lossen als dit veel voorkomende problemen zijn voor dit soort type auto...

mvgr
Azam

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.