Mercedes-Benz Vito: Sporadische startproblemen met Vito

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 108 cdi

De Motor start soms, soms niet. De batterij is door de startproblemen stukgegaan en reeds vervangen. Met niet starten bedoel ik dat er niks gebeurt wanneer je de sleutel omdraaid. De nieuwe batterij erin, hij startte niet. Met de reserve sleutel ook niet. Dus geen probleem met de transponder in de sleutel. Daarna heb ik gemeten aan de + van de bendix als je de sleutel in de startpositie houdt en meet hierbij 1.6 a 2V. In gang trekken gaat wel, dus de transponderring is normaal ook goed. Als je de sleutel soms een hele tijd in startpositie houdt, start ie dan weer wel. (dit is soms een halve minuut, soms wel 2 a 3 minuten of nog langer) Dus de starter werkt ook. Nu heb ik hem naar een garage gebracht die vooral handelt en onderhout doet van porsche en mercedes. (ik had de vito in gang moeten trekken om hem naar ginder te krijgen). De volgende dag ben ik terug naar de garage gereden om de reserve sleutel te brengen. Daar aangekomen stond mijn vito reeds buiten op de parking. Bij de receptie vertelden ze me dat er geen problemen met de auto waren en dat deze PERFECT startte, dus mocht ik de auto mee terug nemen. Toen ik met mijn auto wou wegrijden, startte deze weer niet, met geen van beide sleutels. De garage stond ook verstomd en vondt het een straf probleem, dit hadden ze nog niet tegengekomen.

Heeft er iemand dit probleem voorgehad of weet waar hem de fout zou kunnen liggen?
Bedankt voor de snelle reacties.

P.s. 1 ding ben ik wel vergeten te testen, dat is de spanning op de bendix als deze wel aanslaat. Maandag (20/12/2010) ging de garage het probleem verder uitzoeken. Dit zal ik daar dan ook eerste werk nog melden.

Fakke

Geplaatst door Fakke (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Fakke (0), 13 jaar geleden

Hallo,
In de garage hebben ze dus de starter vervangen en het probleem zou nu verholpen zijn. Mijn vader heeft zonet de auto afgehaald. Na een weekje of zo heb ik wel meer nieuws of het probleem nu wel daadwerkelijk opgelost is of niet. Ik zal dit hier nog wel posten.
MVG
Raf

Fakke (0), 12 jaar geleden

Alle problemen ondertussen verholpen
MVG
Raf
[quote=Fakke]Hallo,
In de garage hebben ze dus de starter vervangen en het probleem zou nu verholpen zijn. Mijn vader heeft zonet de auto afgehaald. Na een weekje of zo heb ik wel meer nieuws of het probleem nu wel daadwerkelijk opgelost is of niet. Ik zal dit hier nog wel posten.
MVG
Raf[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.