Mercedes-Benz Vito: zekering voor startmotor en gloeigedeelte ?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: cdi

Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het vervangen van de remlichtschakelaar. Nadat ik de remlichtschakelaar had geplaatst bleken de remlichten constant te branden. Ik heb gekeken welke zekering dat was en ik heb een aantal zekeringen eruit gehaald omdat ik niet goed kon zien welke zekering van de remlichten was en dit heb ik gedaan terwijl het contact aan stond.

Daarna reageerden het voorgloeilampje en de startmotor niet meer. Voor de rest doet alles het wel. Alle gewone zekeringen, onder het stuur en onder de bestuurdersstoel heb ik gemeten en zijn allemaal in orde.

Zit er ergens een zekering voor het voorgloeigedeelte en de startmotor?



Vito 638 1999 CDI.

merc131

Geplaatst door merc131 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

isar (0) PRO, 13 jaar geleden

eens kijken in handleiding bij zekeringen

merc131 (0), 13 jaar geleden

In de handleiding staan geen zekeringen vermeld voor het voorgloeigedeelte of de startmotor.

Het zal waarschijnlijk zo'n groot relais zijn onder de stoel, maar die reageren allemaal bij contact aan doen. Dus stroom komt er wel. Misschien is er een fout in de ECU gekomen. Als dat zo is vraag ik me af of deze ECU naar een fabrieksinstelling gaat als je de accu loskoppelt voor een tijdje, of dat eventuele fouten er wellicht uitgaan.
Ik weet dat ik de auto kan laten uitlezen en dan verder kan zoeken n.a.v. de eventuele foutcodes, maar de auto rijdt nu niet, dus probeer ik zelf, in samenwerking met mensen op het forum, bepaalde dingen te weten te komen en dingen uit te sluiten.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Zijn er geen posities vrij in de zekeringenkast onder de stoel, maar waar wel een zekering hoort te zitten? Dit kan je zien als er wel 2 metalen "pootjes" zitten waar de zekering in schuift. Ik denk namelijk dat je ze niet goed hebt terug geplaatst. Normaal gesproken gaat een CDI-regeleenheid niet zo snel op storing door een dergelijke actie. Of er is een draadje achter op de zekeringen losgeraakt door het verwijderen en terugplaatsen van de zekeringen.

De zekeringen en relais onder de stoel staan niet in de handleiding vermeldt, omdat ze bij MB vinden dat als daar een probleem mee is er een grotere storing aanwezig is die door een prof opgelost moeten worden.

merc131 (0), 13 jaar geleden

@ Jarno5187: ik ga dat nog maar even nakijken dan. Want ik kan het niet rijmen dat én het voorgloeilampje het niet doet én de startmotor het niet doet. Maar ik hoop dat het waar is dat dat het probleem is. Ik ga morgen meteen checken. bedankt.

merc131 (0), 13 jaar geleden

Gelukkig, de VITO doet het weer.

En inderdaad was er bij de zekeringen wat mis gegaan. Ik denk dat ik bij de controle van de zekeringen er toch 2 verkeerd teruggestopt heb. Beide 1 te laag. i.p.v. nr 25 en 26 bleek dat ze in 23 en 24 moesten komen. Maar....... dat heeft even geduurd voor ik daar achter kwam, want volgens het boekje zitten nr 23 en 24 helemaal niet aangesloten. Wellicht is er in het verleden iets met de auto gedaan waardoor nr 23 en 24 ineens wel zijn aangesloten.

Dus de Vito doet het weer. Bedankt Jarno5187.

Maar mijn probleem met het inhouden is nog niet opgelost. Daar had ik vandaag geen tijd meer voor. Ik zal dit morgen of overmorgen nader bekijken.

update: remlichtschakelaar geplaatst, remlichten doen het weer, maar de auto houdt nog steeds in: zie topic http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...


deze topic inzake zekeringen kan gesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.