Mercedes-Benz Sprinter: sprinter 312d storing P1352

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 312d

Deze sprinter trekt niet door, bij uitlezen krijg ik iedere keer storing P1352 component B 27 is defect. uitgelezen met snap on solus pro. Heb de naaldbewegingssensor al uitgewisseld maar geen verschil. bedrading/stekkers gecontroleerd en deze lijken ook in orde. meet op de sensor een weerstand van 110 ohm en deze weerstand meet ik ook als ik de 2 kabeltjes onderin de kabelboom meet.

kan iemand me verder helpen?

A Wouters

Geplaatst door A Wouters (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

conan (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,

Controleer eens de bedrading bij de accu bak zit in een plastic hoesje
vaak ligt dat los en zit het vol water. Mischien hierdoor storing.

gr conan

A Wouters (0) PRO, 13 jaar geleden

Je bedoeld de stekkers in dat hoesje of niet, deze zien er goed uit heb de kabelboom al gedeeltelijk open gehaald maar ziet er allemaal ok uit.
Hij loopt af en toe even goed en ik kan dan de storing ook gewist krijgen zonder dat deze terug komt. Na even trekt hij weer niet door en dan is de storing meteen terug en deze kun je dan ook niet wissen.

conan (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja die bedoel ik. Zou turbodruksensor eens vervangen.
gr Conan

A Wouters (0) PRO, 13 jaar geleden

Kabelboom geheel losgehaald en is niks aan te zien, weerstand vanaf computer gemeten door de gele en zwarte kabel die naar de sensor gaan en zijn goed.
als ik bij de computer de weerstand door de sensor meet is die ook 110 ohm. weet iemand wat voor signaal ik op de stekker van de naaldbewegingssensor moet krijgen, ik meet hierop met contact aan 10.6 volt op.
@ conan de turbodruksensor kan hier toch niets mee te maken hebben of wel?

conan (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi klopt in feite niets mee te maken. Maar het is een kleine moeite om iets
uit te sluiten. Gr conan

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik weet wat de kilometerstand is van de auto, maar deze fout komt ook voor als de pomp versleten is. De foutcode wordt dan weergeven omdat de marges overschreden worden.
Turbodruksensor kan hier niets mee te maken hebben. Als je op die manier gaat zoeken kan je alles wel gaan controleren lijkt mij.

A Wouters (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem opgelost, de ecu was de boosdoener, deze gaf soms een zwak signaal af naar de naaldbewegingssensor en dan ging hij in noodloop.
Ik denk dat het met oxidatie te maken heeft in de ecu want op de deksel zat een hoop roestvorming. Hij zit ook wel op een enorm stomme plaats gemonteerd recht onder de accubak.

allen bedankt voor het meedenken

Highway (65) PRO, 13 jaar geleden

bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.