Mercedes-Benz 300: Start en slaat gelijk weer af

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 6 cilinder

Hoi , ben in bezit van een 300 te benzine bj.88
Wanneer ik hem start slaat hij gelijk aan en na 2 seconden gelijk weer af.
Soms kan ik hem met pompend gas aan de praat houden maar onder de 3500 toeren lijkt het of hij verzuipt of geen branstof krijgt en slaat vervolgens bij gas geven weer af.
Soms krijg ik hem gelijk daarna niet meer aan de praat en na 5 minuten wel weer met dezelfde klachten als ik net beschreef. De bougies hebben vonk en de benzinepomp loopt en krijgt brandstof op het injectie verdeelblok.

Wie kan mij helpen en heeft dit al eens bij de hand gehad.

Vriendelijke Groeten, Wilco

.

cupwheels

Geplaatst door cupwheels (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

peerspecial10 (0), 17 jaar geleden

Hallo Ik heb sinds dit weekeind met mijn 230 TE een vrijwel zelfde probleem en kan eigenlijk niet goed vinden wat er aan de hand is. Ik denk .. dat ik hem te leeg gereden heb (benzine meter geeft in het bijna leeg gebied niet of niet goed aan), en er daardoor misschien iets van vuil in de benzine leiding gekomen is , of dat er vuil in de pomp of in een filter zit waardoor de benzine niet voldoende naar de injectie kan komen. Dit is echter alleen maar een idee. Ik weet ook absoluut niet waar ik moet zoeken naar een filter of dat de pomp simpel te inspecteren is. Hopelijk krijgen wij alletwee snel een goeie raad of in ieder geval een passend advies.
Ik heb zelfs al zitten denken aan - de benzine leiding losmaken bij de "carburateur" en dan met een compressor de leiding terug in de tank blazen.. maar misschien maak ik daarmee de pomp kapot dus ik wacht graag even op een antwoord van iemand die wél weet wat er aan de hand is en wat en hoe ik evt. dit probleem kan oplossen. Alvast bedankt.
Groet Peer.

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

Nergens aangezeten? check je vacuumleidingen even, onder op je injectie unit, beetje lastig bij te komen maar wil wes es eentje van losschieten en geeft dezelfde klachten

peerspecial10 (0), 17 jaar geleden

Ga ik morgen graag proberen , maar ik dacht meer aan vuil ergens in - of komt dat nooit voor .. Ik heb wel echt de hele tank leeg gereden - en er nu 10 liter benzine ingedaan. N.B. het kleine schakelaartje met het veertje gaat ook niet echt goed helemaal dicht als het gas "loss"gelaten is - ik kan hem dan met de hand nog een stuk verder sluiten en dat ding is ook voor de stationaire regeling meen ik, maar misschien heeft het totaal niets met het probleem te maken. Ik heb al wel de hele luchtfilter er af gehad, schoongemaakt en er wer zo netjes mogelijk terug op gezet, maar misschien heb ik inderdaad een vacuum leidingkje over het hoofd gezien. Ik heb ook de verdeelkap netjes helemaal zuiver gemaakt - was ook wat vuil, mar gaaf geen resultaat. Nu gaat bij het starten wel het witte lanpje van de reserve branden - terwijl er nu zeker voldoende benzine in zit.. bedankt en je hoort verder nog van me. Grtz Peer.

peerspecial10 (0), 17 jaar geleden

Ik kon niets verkeerds vinden. Heb de auto uiteindelijk naar de garage gebracht die hebbende leidingen en de injectors schoongemaakt - Hij doet het weer prima. (kosten - mats prijsje 70,- euri.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.