Mercedes-Benz SLK 230 KOMPRESSOR: start niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 142

De auto op de inrit geparkeerd. Wilde daarna weer starten, de startmotor weigerde dienst. Wel hoorde ik nu de koelvin draaien. Alle lampjes op het dashboard werken normaal. Accu is vrijwel nieuw (1/2 jaar) en opgeladen. Zekeringen gecontroleerd. Geen alarmsysteem of startblokkering. Schakelbak.
En nu??

htroff

Geplaatst door htroff (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz SLK-klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Patrickrenalda (0), 3 jaar geleden

Goedemiddag htroff

Ik ben nieuw hier op het forum , maar heb de zelfde klacht met mijn slk
Als ik op contact zet gaat de koelven op volle toeren draaien maar startmotor gaat niet rond en inderdaad alles lijkt goed te zijn !

Heb jij misschien de oplossing voor mij gezien het probleem hetzelfde lijkt?

Alvast bedankt

Marc 4 (0), 3 jaar geleden

Ik heb met mijn SLK200 bwj.99 hetzelfde probleem. Nu is er bij het herstellen van een koppakking die lekte hopelijk het probleem ontdekt. Het zou een slecht contact zijn bij de K40 module. Die vindt je langs de batterij in de zwarte bak waar de stekker staat om de auto uit te lezen. Als je die open maakt zie je een grote grijze stekker (rechtsboven) zitten die je eens opnieuw moet induwen. Als ik de stekker uit trek gaat onmiddellijk de ventilator op en start hij niet, steek ik de stekker in start hij onmiddellijk. Ik hoop echt dat het hierbij is opgelost want het is natuurlijk heel vervelend als een auto niet start. Veel succes en ik hoop dat jullie hierbij verder kunnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.