Mercedes-Benz B 200: start niet

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2100, Vermogen (kw): 100

goedeavond,

Sinds vandaag zijn er problemen met startten. Wanneer de sleutel word omgedraaid gaat de start motor SOMS niet rond. Bij het uitlezen zijn er vele can communicatie storingen die vooral met het abs regelapparaat te maken hebben. Sporadisch zie ik de melding controleer remvloeistof niveau, als die melding word weergegeven, word in de balk van het instumentenpaneel "PRND" (automaat) niet weergegeven. Ook valt dan de tankmeter naar 0.

Wanneer de startmotor niet rond gaat kan ik meestal het abs regelapparaat wel bereiken deze heeft dan geen storingen. In het motor regelapparaat zitten geen storingen mbt het abs regelapparaat. Wanneer de motor draait heb ik tot nu toe geen problemen het begint pas weer als de motor word afgezet en kort erna weer een poging gedaan word tot startten. Er branden geen storingslampjes van abs of motor in het instrumentenpaneel.

Ik heb het vermoeden dat er een regelapparaat het systeem plat legt maar zeker heb ik dat niet.

wanneer het probleem zich voordoet en ik trek het abs regelapparaat los dat kan ik nog steeds niet startten. Is dit een veiligheid van mercedes? wanneer er een regelapparaat van de aandrijflijn geen communicatie heeft, de motor niet meer kan startten?

hoop dat iemand mij verder kan helpen!?

prelude97

Geplaatst door prelude97 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (980) PRO, 7 jaar geleden

Hoe is de staat van de accu en of de startmotor ?

prelude97 (0), 7 jaar geleden

probleem lijkt opgelost.

accu en startmotor daar heb ik het niet gezocht vanwege z'n canbus storingen.

Rechtsvoor in de voeten ruimte zitten diverse relais, over die relais is veel geschreven. Bij het nalopen van het elektrisch schema kwam ik aan de hand van de storingen uit bij een relais op plaats N? Wanneer het probleem zich niet voordeed, en dat relais los haalde kreeg ik hetzelfde storingsbeeld.

Na het vervangen van dat relais heb ik het probleem niet meer waargenomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.