Mercedes-Benz B 170: start pas na derde keer

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 266940, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 85

Hallo, Mijn B-Klasse start pas na de derde keer.Bij 1e en 2e start poging draaid alles gewoon rond maar springt niet aan. dit gebeurt met grote tussen pozes . de garage heeft de auto uitgelezen maar kan niks vinden. Ik heb gehoord dat er verschil is met officielle uitlees apperatuur van Mercedes , in bepaalde gevallen vindt universele uitlees apperatuur niks.Kan iemand mij helpen.

citea

Geplaatst door citea (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

kaleido 1 (1345) PRO, 7 jaar geleden

Kan diverse oorzaken hebben , remlichtschakelaar , neutraalschakelaar van de pook , bdp sensor oa.
Inderdaad is uitleesapparatuur van de dealer vaak geavanceerder , kan meer zien.

citea (0), 7 jaar geleden

Hallo Kaleido, bedankt voor je reactie. heb online een afspraak voor a.s. vrijdag kunnen maken. verder de vraag waar vindt de remlicht schakelaar, en de neutraalschakelaar kun je daar makkelijk bij .aan welke kant zit de bdp sensor rechts van de motorruimte ? en moet ik veel demonteren om er bij te kunnen komen.

kaleido 1 (1345) PRO, 7 jaar geleden

Voordat je van alles los gaat halen , zou je eerst nog wat dingen kunnen proberen , de keuzehendel van de automaat voordat je hem start , een paar keer heen en weer te halen en hem dan goed in neutraal duwen , kijken of dat wat uit maakt.
Hetzelfde geld voor het rempedaal , deze een paar keer in trappen en kijken of er verbetering is , beide handelingen niet te gelijk natuurlijk .
Er moet wel het 1 en ander hier en daar gedemonteerd worden .
Kijk maar eens op you tube.
Breakepedal switch
Gearlever switch

citea (0), 7 jaar geleden

Hallo Kaleido, ik heb je advies uitgevoerd. Maar daar ligt het volgens mij niet aan. Mijn vermoeden gaat naar de BDP sensor.
Vandaag tijdens het starten bleef de start motor doorlopen bij eerste poging. Bij de 2e poging starte hij meteen maar sloeg ook gelijk af .Na nog een poging exact weer het zelfde. Daarna heb ik hem gestart en gas bij gegeven en op 1500 toeren even vast gehouden .Daarna heb ik het gas rustig los gelaten, toen bleef de motor stationair draaien. Ik zeg de BDP sensor is de boos doener.met vriendelijke groet. Citea

citea (0), 7 jaar geleden

Hallo vergeet te zeggen vrijdag wordt hij Door de dealer uitgelezen.

kaleido 1 (1345) PRO, 7 jaar geleden

Die stond ook op het lijstje.

citea (0), 7 jaar geleden

Je hebt gelijk, was het vergeten

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

BDP sensor kan. De andere genoemde sensoren niet, dan zou de motor niet eens rond moeten gaan. Brandstofpomp(of aansturing daarvan) wil ook weleens problemen gegeven bij deze modellen.
Heb je het ook al eens met de reservesleutel geprobeerd?

Eerst idd eens laten uitlezen, misschien wordt er al een zoekrichting aangegeven

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Nokkenassensor is ook nog een mogelijkheid trouwens als veroorzaker.

citea (0), 7 jaar geleden

Bedankt Jagerautomotive.nl , als ik zo nadenk ben ik het met je eens ,dat de brandstof pomp of aansturing ervan ,de boos doener kan zijn. ben benieuwd wat er vrijdag middag met uitlezen naar voren komt.
De reseve sleutel hebben we ook geprobeerd helaas zonder resultaat. ook laat ik vrijdag naar de nokkenas sensor kijken.

citea (0), 7 jaar geleden

Hallo Allen, de auto is uitgelezen door dealer , er is alleen maar deze fout melding gevonden pts sensor linksachter binnenkant defect. voor de rest functioneert alles goed, beide sleutels zijn gecontroleerd en werken zoals het hoort. gevraagd werd de auto te brengen wanneer koud weer toeslaat , zodat hij een nacht buiten staat .en dat ze de volgende dag gelijk de computer aansluiten en dan starten ,dan hopen dat er wat uit komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.