Mercedes-Benz C-Klasse: start niet

Bouwjaar: 1996

Geachte lezers,we hebben een merc c-180 die af en toe niet wil aanslaan,als je dan start gaan na 5 sec starten de lampjes in de spiegel knipperend branden.we hebben reeds vervangen,de batterijen in de zenders,contactblokje,krukaspos sensor,nokkenaspos sensor,het kan zijn dat hij het soms wel 10x goed doet en dan zo in eens gaat hij wel rond maar slaat niet aan,terwijl de benzpomp wel loopt.klant zegt dat soms onder het rijden alle control lampjes in het dashbord even aan gaan.

wie weet er raad,

Vr Gr Hans

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 18 jaar geleden

zie topic ; http://www.problemcar.nl/index.php?topic...
soortgelijk probleem.

mvg,
Hans.

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Probleem ligt in de afstandsbediening, er is binnenin ergens een soldeersel los, gebeurd door laten vallen!!!

Hans4045 (0) PRO, 18 jaar geleden

Alle 2 de afstandsbedienningen tegelijk kapot,lijkt me sterk,auto liep vanmidag helemaal niet meer en dus naar de dealer geweest en laten uitlezen,gaf niets aan behalve een can bus storing,hebben het regelapparaat vrij geschakeld,daarna liep hij weer,tegen de avond wil ik de auto binnen zetten en wat denk je starten en niet lopen,(beide sleutels geprobeerd)na een keer of 10 op de sleutels te hebben gedrukt liep hij weer,zit nu zelf aan het regelaparaat te denken die de sleutels vrij geeft.

Iemand van jullie noch iedeën.

Mvg
Hans

IWvan (0) PRO, 18 jaar geleden

Het signaal van de sleutel gaat via de ontvanger in de binnenspiegel naar het IFZ regelorgaan.(PWM-puls van 5Volt).
De startvrijgave komt van de IFZ-regeleenheid N54/1 en deze zet de boodschap op de CAN-bus naar de motorregeleenheid om te kunnen starten en aanslaan.
De verschillende standen (spanningen) van het contactslot komen ook in de IFZ binnen.
Je zult toch alles even na moeten meeten en vooral ook de signalen op de motorregeleenheid, omdat de startmotor wel ronddraaid en de benz.pomp ook loopt. welke signalen mis je? (b.v:injector aanstuuring etc.) Defect in motorregeleenheid??
Dit kan gewoonweg meerdere oorzaken hebben.
Dus de systemen opdelen en doorlopen.

Hans4045 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo A Mg,zou het niet alleen aan het IFZ kunnen liggen,want als ik hem op contact zet zonder te starten,gaan de 2 lampjes in de spiegel al knipperen,dit is toch een teken dat de sleutel niet wordt herkend,zoals ik al zei als ze knipperen slaat hij niet aan.dus ik kan van tevoren al zien of hij loopt of niet.
We zijn geen dealer dus alles na meten wordt een beetje moeilijk.

Vriendelijke groeten,
hans

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Check de massa-kabels, er is ergens een slechte verbinding of toevoer van stroom.Beste is om het bij de dealer te laten uitlezen, alleen uitlezen, is toch niet zo duur.Kijk dan weet je veel meer, misschien is het wel een kleinigheidje, je hebt al genoeg vervangen!Toch!MVG.

Hans4045 (0) PRO, 18 jaar geleden

niet duur zeg je,ik heb hem laten uitlezen en men zegt alleen dat er een storing in de can bus zit,verder konden ze me ook niet helpen,ze zijn 20 min bezig geweest en ik moest 90euro afrekenen.
Hans

flow (0), 18 jaar geleden

Hoezo 90 euro ik heb de mijne laten uitlezen ook iets van 20 min werk 49euro.hebben de mercedes dealers geen vast uur tarief!!???

Hans4040 (320) PRO, 18 jaar geleden

Mercedes dealer in leeuwarden :
alleen uitlezen ¤ 38,53
In Juli 2004 nog laten doen.

mvg,
Hans.

Hans4045 (0) PRO, 18 jaar geleden

probleem opgelost,lag aan de ifz.iedereen bedankt.
Hans L

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.