Mercedes-Benz 220: start soms niet, ECP lampje brandt, sleutel er uit, start we

Bouwjaar: 1997

Hoi Mercedeskenners en liefbebbers,

Ik ben sinds 2001 in het bezit van een MB 220d bouwjaar juli 1997(model998)toen met 100.000 km op teller. In 2001 brandstofpomp onder garantie vervangen, daarna in 2004 en 75.000km verder opnieuw kapot en vervangen.

Nu met 245.000 op teller gaat na een nacht stilgestaan te hebben soms ( eens per maand)EPC lampje branden. Sleutel(brede sleutel met rood contactdeel)er uit, opnieuw draaien en dan start de auto weer en EPC lampje isuit. Auto rijdt verder goed. Eén keer kon ik de sleutel niet meer omdraaien.

MB dealer heeft uitgelezen code P1618 (of 1816)steuergerät). Men denkt voor 95% zeker te weten, dat de electronica op de brandstofpomp een storing geeft. Vervangen zou 2.000 ¤ kosten, na aanvullende testen.
Ik heb rondgebeld en krijg wisselende antwoorden, oplossing vaak pomp vervangen.

Wat de auto al langer heeft is soms een omregelmatige loop bij stationair draaien. Er zijn ooit kleine rubberringetjes vervangen om dit te verhelpen.

Graag jullie advies en alle aanbiedingen om het op te lossen zijn uiteraard welkom!!! Ik betaal contant als dat makkelijker is.

Alvast bedankt,
Groet
Gerard

Gerard Roozemaal

Geplaatst door Gerard Roozemaal (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 220? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

zit het misschien in je contact slot omdat je aangaf dat je de sleutel niet kon omdraaien.beweeg de sleutl eens in het contact als hy weer de storing aangeeft

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 220 of stel zelf een nieuwe vraag.