Mercedes-Benz 300 Oldtimer: startonderbreker automaat

Bouwjaar: 1979

mijn auto start niet meer/de startmotor wordt niet aangestuurd.
ik heb al het aluminiumkastje op de automatische bask vernieuwed maar zonder resultaat. ik start nu dmv een knopje welke ik onder het dashboord heb gemaakt waarmee ik de startblokkering overbrug(draadje van startmoter naar knopje en een + draadje naar de accu via een zekering.
weet iemand wat het zou kunnen zijn want ik heb het graag in orde.alvast bedankt.

engel2700

Geplaatst door engel2700 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300 Oldtimer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Je zult mooeten gaan meten met een multimeter.
Ik zou beginnen bij je contactslot,de voeding komt vanaf de lichtschakelaar, klem 50 gaat naar de sperschakelaar (=aluminiumkastje) dit moet een violet/witte draad zijn. Vandaar gaat een dikkere violette draad naar het startrelais. als het goed is loopt er ook een dunne violette draad van jouw gloeirelais naar de sperschakelaar. Ik zou al deze draden doormeten opzoek naar een onderbreking/ overgangsweerstand, en de daarbij betreffende connectors natuurlijk.
Laat maar weten als dit nog niks heeft opgeleverd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 Oldtimer of stel zelf een nieuwe vraag.