Mercedes-Benz : startprobleem

Bij mijn Mercedes E 270 CDI jr 2001, is na enkele dagen stilstand de accu leeg. Indien alles is uitgeschakeld loopt er een lekstroom van ca 0,5 A. Heb de zekeringen één voor één getrokken om probleem te lokaliseren maar stroom blijft lopen. Iemand een suggestie?

ton11592

Geplaatst door ton11592 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

dynamo denk diode kapot. even laten meten

ton11592 (0), 18 jaar geleden

Heb ook de spanning gemeten, bij draaiende motor. Dit is ca 13, 8 V. Mijn conclusie was dus dat de dynamo goed is. Kan de stroom weglopen via de diode? Ik heb een maand geleden een nieuwe, 100 A/h accu geplaatst. Kan dit zorgen voor overbelasting, waardoor de diode kaopot gaat?

ton11592 (0), 18 jaar geleden

Ik heb inmiddels wat metingen gedaan. De stroom blijkt bij de accu weg te lopen via de dikke zwarte kabel. Inder de motorkap zit een zwart doosje, waarop een startkabel kan worden aangesloten. Onder dit doosje zitten, na een zekering 3 kabels geklemd. De stroom loopt weg door de onderste van deze kabels. Indien ik deze kabel losmaak, werkt alles nog. Als de motor loopt krijg ik een waarschuwing dat de dynamo niet bijlaadt. Meyt een ampere meter ertussen zie ik dat via deze kabel geladen wordt. Ik heb de kabel weer vastgemaakt en vervolgens heb ik de dikke kabel bij de dynamo losgemaakt. Hier blijkt geen lekstroom weg te lopen. Mijn conclusie is dus dat de oorzaak niet in de dynamo zit. Volgens het schema dat ik heb zitten er geen andere aansluitingen op de kabel naar de dynamo.
Iemand een idee?

ron10268 (0), 18 jaar geleden

als het contact uitstaat en je sleutel eruit zijn er dan dingen die blijven werken? bij voorbeeld de ruitenwisser of electrisch verstelbare stoelen of zo????

ton11592 (0), 18 jaar geleden

Heb de storing inmiddels gevonden. Het schema dat ik heb was niet volledig. Mijn schema gaf tussen klem X12/3 en de dynamo een kabel zonder verdere aansluitingen. Bij mijn exemplaar blijkt de "Zusatzheizung"hierop aangesloten te zijn. (Klem X4/2)Dit is een electrische hulpverwarming, die het water dat naar de kachel gaat, bij koude motor opwarmt. Het elektrische gedeelte hiervan bleek verbrand. Omdat ik een standkachel in de auto heb kon ik het me permiteren om het binnewerk te verwijderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Overig of stel zelf een nieuwe vraag.