Mercedes-Benz S-Klasse: stationair probleem 500sel 1981

Bouwjaar: 2005

hallo,
ik heb vorige week een backfire gehad na het overschakelen van benzine naar lpg.heb weer een nieuwe klep in de luchtweger gemonteerd en loopt weer goed op lpg.
maar op benzine blyft hy niet stationair lopen.
en er is verder geen zichtbare schade aan het inlaatkanaal.

500sel

Geplaatst door 500sel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

co gehalte is van slag af[is af te stellen by de luchtweger zit een soort open bout daar moet je inbus 3mm insteken voorzichtig tegen veerdruk in naar beneden duwen tot inbus inhet inbusboutje schiet voorzichtig rechtsom [stukje voor stukje voorzichtig in draaien tot hy blyft lopen succes

500sel (0), 18 jaar geleden

ik ben aan het draaien geweest nog geen resultaat.
iemand vertelde my dat het aan de injectors kan liggen iemand ervaring ermee ?

garage406 (0), 18 jaar geleden


de injectors kun je laten testen,deze openen bij een bepaalde benzine druk(ik meende bij circa 3-4 bar)en spuiten "constant"benzine op de inlaatklep.Of dit het probleem wegneemt betwijfel ik.Co een keer laten meten,geef je de motor wat meer lucht via dat stationaire omloopgedeelte(grote plastik schroef )dan moet deze stationair blijven draaien op benzine,alleen op gas is het toerental dan (veel)te hoog.Ik heb dit een keer meegemaakt maar kon het probleem niet echt oplossen,heb de motor zo afgesteld dat hij stationair op circa 550 rpm bleef draaien en op gas circa950rpm(met die luchtschroef).Heb toen tegen de klant gezegt dat als het weer goed moest de spinnekop(bovenste helft)moest worden vervangen.
Ik vermoede toen dat de arm/hevel waar je dat aluminium klepje op schroeft toch iets "ontzet"was geraakt.Ik ben benieuwd of je het weer goed krijgt.succes

500sel (0), 18 jaar geleden

ik heb de auto zo verkocht de nieuwe eigenaar weet ervan.
bedankt voor de reacties !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.