Mercedes-Benz S-Klasse: Stilvallen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320 CDi

Hallo, ik heb hier een S 320 CDi (W220) met volgend probleem: de auto start en slaat aan, maar valt onmiddellijk terug stil. Na een aantal keren proberen (soms tot 8 maal) slaat hij aan en blijft hij draaien. Dit probleem komt voor bij zowel een koude als een warme start. Bij uitlezen is er geen fout. Er is enkel een melding in het display van het combi-instrument C1022 CAN communicatie met ECM of CDi. Deze melding kan niet gereset worden.
Is er iemand die mij kan helpen?
Dank bij voorbaat.
Paul

5serie

Geplaatst door 5serie (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Waar lees je mee uit en welke systemen heb je uitgelezen?

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

O-ringen van alle mazoutleidigen nazien of ze niet plat zijn (allen vervangen ) ook aan pijpje stopventiel en hd-pomp en setje O-ringen (7,5€) van raildruksensor optie- retourlek verstuivers meten

5serie (0) PRO, 14 jaar geleden

Goede morgen, vooreerst bedankt voor de snelle reacties. Het uitlezen heb ik gedaan met Bosch KTS 550, Carsoft en Launch. Ik heb alle systemen uitgelezen maar geen noemenswaardige fouten gevonden. Enkel fouten met betrekking tot verlichting (mistlamp, plaatverlichting en standlicht) en centrale vergrendeling (pomp centr. vergr., centrale vergrendelingstijd te lang en luchtvolume te hoog). Ik durf te veronderstellen dat deze fouten niets te maken hebben met het probleem.
Het brandstofsysteem is volledig uitgemeten. Alle drukken en de retourmeting zijn OK.
Groetjes. Paul

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat je maar niet noemenswaardig noemt. "combi-instrument C1022 CAN communicatie met ECM of CDi"
Lijkt mij toch een aardige fout. Een (deel van) de can-bus werkt niet.

5serie (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo, de CAN bussen werden uitgelezen. Resultaat: geen fouten opgeslagen. Wat ik bedoel met geen noemenswaardige fouten zijn de fouten met betrekking tot de verlichting en de centrale vergrendeling. Toch nogmaals bedankt voor de snelle reactie.
Vandaag start de wagen perfekt en blijft onmiddellijk draaien.
Groetjes Paul

casper44 (0) PRO, 14 jaar geleden

Het is ook nog mogelijk dat je krukassensor defect is. Contr via toerental. Geeft dan ook vaak geen foutcode.
Gr casper

5serie (0) PRO, 14 jaar geleden

Goede morgen Casper, ik ga dat zeker nazien en op de scoop projecteren. Ik laat zzeker het resultaat weten, maar deze wagen komt pas maandag terug binnen.
Bedankt voor de hulp.
Paul

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

SORRY -- maar toch graag bedankt voor uw probleem vraag????????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.