Mercedes-Benz C-Klasse: Stilvallen onder het rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 cdi

Beste forumleden, ik verblijf momenteel in Frankrijk waar ik nu iets heel vervelends ondervind met mijn C-200cdi automaat van 2001 met 240000 op de teller.
Tijdens het rijden slaat de motor af, contactlampjes blijven gewoon branden, geen foutmelding, temperatuur keurig op 90graden. Gevolg: geen rem en stuurbekrachtiging, heel lastig wanneer je in bochten naar beneden rijd.
De motor laat zich na 'n tijdje (half uur, soms langer) wachten pas weer starten en rijd dan weer als of er niets gebeurd is! Gister na thuiskomst de motor uitgezet, direct weer proberen te starten maar dat lukte ook al niet, sloeg dus niet aan. Volgende ochtend niets aan de hand, gewoon starten. 4000km geleden grote beurt gehad, brandstoffilter dus vervangen. 80.000km geleden verstuivers vervangen.
Hebben jullie enig idee?
Groet Keesh

keesh

Geplaatst door keesh (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

De symptomen komen overeen met een defecte krukaspositie sensor (BDP of toerental sensor).
Koud is het signaal bij lage toeren goed, warm niet meer.

Als de motor afslaat, loopt deze dan stationair of maakt die meer toeren?
Je kunt ook met een bus koudspray die krukas positie sensor afkoelen en dan kijken of de motor sneller (minder wachttijd) aan slaat.

firedriver (60), 8 jaar geleden

Een collega had het aan de hand met een Mercedes B-klasse, bij een verdeler binnengebracht, weet niet welke onderdeel dat het was, maar ergens onder zijn stuur hadden ze een elektrische unit vervangen en het was verholpen, volgens hun was het een soort sensor.
Meer weet ik niet.
GrJantje

keesh (0), 8 jaar geleden

Dank voor jouw reactie.
De motor slaat bij verschillende snelheden/toeren af. Maar nooit wanneer ik net onderweg ben, dus wanneer de motor koud is.

keesh (0), 8 jaar geleden

De sensor is inmiddels vervangen, weer 100km mee gereden zonder problemen. (In Frankrijk, in 'n Opel garage binnen 1 dag gemaakt!!)
Wanneer het probleem weer terug komt laat ik het weten.

dank voor de reacties en adviezen,
groet Keesh

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.