Mercedes-Benz GLK 250 BLUETEC 4MATIC: Storing Adblue

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 150

Sinds kort heb ik deze auto en heb hier nu 5000km mee gereden en heb nu voor de tweede keer de melding: storing Adblue. Bij de eerste melding zei de garage dat het een software melding was. Nu bij de tweede melding stellen ze voor om de sensoren te vervangen:€1400.
Nu ken ik de vorige eigenaar en begrijp van hem dat deze al eens vervangen zijn. De auto heeft 211000 km gereden en is drie jaar oud. Mijn vraag is: komt dit vaker voor, is het normaal dat je in drie jaar tijd twee maal dezelfde sensoren moeten vervangen?

Op dit forum kom ik weinig items tegen mbt Adblue.

bas416

Geplaatst door bas416 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz G-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1460) PRO, 7 jaar geleden

Er zit nog wel adblue in het tankje ?

bas416 (0), 7 jaar geleden

Ja, voor de zekerheid toch maar 5 liter toegevoegd, maar dat gaf geen verandering. Zoals gezegd is de auto beide keren bij de dealer geweest. Ook zij hebben dit gecontroleerd.

loeslang (0), 7 jaar geleden

is dit probleem al opgelost. Ik vrees dat ik tegen hetzelfde aanloop bij km stand 108.000 auto, adblue is afgevuld en auto is gereset, maar melding blijft terugkomen

bas416 (0), 7 jaar geleden

Uiteindelijk de sensoren vervangen, sindsdien geen storing meer gehad. Geen goedkope oplossing, kosten per stuk €400 ex btw. en dan nog montage en inregelen.
Afhankelijk van de leeftijd, kilometers en onderhoudhistorie kun je wel coulance aanvragen bij Mercedes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz G-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.