Mercedes-Benz C 180 KOMPRESSOR: storingsmelding wissen

Bouwjaar: 2010, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M271.910, Motorinhoud (cc): 1600

Op dashbord komt steeds melding "parkeerlicht linksvoor". Nieuw lampje erin gezet en dat werkt, maar de melding blijft komen. Wie weet hoe ik daarvan af kom?
Ook komt melding dat er over 1400 km onderhoud moet worden gedaan. Onderhoud doe ik zelf en ik wil die melding wissen. Wie weet hoe?

Kees399

Geplaatst door Kees399 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

PeterK011 (10), 5 jaar geleden

Er zitten 2 lampjes in het voorlicht : origineel zijn deze blauw , maar kan je ook vervangen door W5W en vaak moet je de auto eens sluiten en terug opendoen vooraleer de fout weg is .
Service reset bij multifunctioneel stuur :
contact in stand één / bladeren met pijltjes naar links totdat je op "reis" staat / dan op de tel knop drukke rechts (aanhouden) en meteen op OK drukken (even aanhouden) dan verspringt het scherm / ASSYSYT PLUS / Ok / Pijltjes naar beneden / gehele service / Ok / service uitgevoerd / OK

Kees399 (0), 5 jaar geleden

Service reset lukt helaas niet. Als ik vanuit "reis" druk op tel.knop rechts (aanhouden) en meteen op OK druk (even aanhouden) dan verspringt het scherm binnen een seconde naar het standaardscherm met de km-standen. Paar keer geprobeerd maar steeds hetzelfde.
Via "service" kan ik wel naar ASSYST PLUS, als ik dan op ok druk komt direct op het scherm "volgende service A over 1900 km" En verder kom ik niet; jammer.

Tweede parkeerlamp bleek ook kapot; wist niet dat er twee zitten (heb de auto pas) Morgen vervangen dus dat komt wel goed.

PeterK011 (10), 5 jaar geleden

Misschien moet je het wat langer aanhouden , dit is nochtans de procedure. Via "service" kan je enkel de restafstand of resttijd bekijken.

Kees399 (0), 5 jaar geleden

Langer aanhouden helpt niet, dan krijg je steeds het standaardscherm met de km standen. Vaak geprobeerd maar helaas, het werkt niet.

willy9 (0) PRO, 5 jaar geleden

ik heb u een mail gestuurd

willy9 (0) PRO, 5 jaar geleden

Hoe is dit afgelopen

Kees399 (0), 5 jaar geleden

Ik heb z.g. comfort multifunctioneel stuurwiel met 12! toetsen (hoezo comfort?). De oplossing die je stuurde is voor multifunctioneel stuiurwiel met vier toetsen, dus is het helaas niet gelukt.
Op 2/1 kreeg ik een suggestie voor het comf. multifunct. stuurwiel, maar dat bleek ook niet te werken. Weet je nog iets?

mvg, Kees

PeterK011 (10), 5 jaar geleden

Mijn procedure werkt nochtans altijd als ik het doe : mss zet je de sleutel in stand 2 ?

Kees399 (0), 5 jaar geleden

Nu gelukt.
In de beschrijving die ik eerder kreeg staat dat als je “reis”gekozen hebt, je meteen op tel en ok moet drukken. Maar in een filmpje op youtube zag ik het anders. Na “reis”moet je wachten tot weer de km standen verschijnen en dan pas op tel en ok drukken. Daarna gaat het wel vlg. de beschrijving. Dus servicereset dan nu toch gelukt.
https://www.youtube.com/watch?v=9QTJEiup...
Peter en Willy, dank voor de moeite

Mvg, Kees

willy9 (0) PRO, 5 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.
mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.