Mercedes-Benz C-Klasse: stotteren als de motor nog niet op temperatuur is.

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Hallo,

Ik heb een c200 cdi be van 2010 met 151000km op de teller. Deze auto stotterd behoorlijk als je een constante snelheid aan wil houden als hij nog niet goed op temperatuur is. Als de motor op bedrijfstemperatuur is loopt hij probleemloos. De auto is daarvoor al bij de garage geweest en die hebben hem uitgelezen en de waardes waren allemaal goed dus geen problemen.
Op aanraden van de garage is er een dieseltoevoeging in de tank gedaan om het gehele brandstof systeem te reinigen en voortaan bij de shell te gaan tanken. Ik heb dit nu ongeveer een half jaar gedaan maar het probleem blijft toch. Heeft iemand een idee waar ik moet zoeken?

mercedes 200cdi

Geplaatst door mercedes 200cdi (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Het is moeilijk dit te beoordelen op afstand. Is het een handgeschakelde of automaat?
Hebben ze de auto ook uitgelezen op moment van storing?

mercedes 200cdi (0), 9 jaar geleden

Ik denk dat hij uitgelezen is toenhij gewoon op temperatuur was omdat ik hem op dezelfde dag gebracht heb en opgehaald dus met warme motor uitgelezen. Het is een handgeschakelde auto.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Als de klacht alleen optreedt als het koud is of iig de motortemperatuur nog laag is, dan de auto eens de avond van te voren brengen zodat de klacht in de ochtend beoordeeld kan worden. Aan dit al een om651 motor(volgens het bouwjaar wel) is, moeten ze eens goed naar de injectoren kijken.

mercedes 200cdi (0), 9 jaar geleden

Probleem nog niet opgelost

willy9 (0) PRO, 9 jaar geleden

heeft u de raad op gevolg die Jarno aan gaf -neen blijft probleem bestaan
suc6

mercedes 200cdi (0), 9 jaar geleden

ik heb dat nog niet gedaan maar ik tank nu ergens anders en het lijkt erop dat het een heel stuk minder is maar nog niet helemaal weg.

mercedes 200cdi (0), 9 jaar geleden

Ik ben er achter wat het probleem is denk ik. Ik rij niet zoveel snelweg maar ben dit weekend een behoorlijk eind weg geweest en behoorlijk doorgereden en nu heb ik het probleem al een paar dagen niet meer gemerkt. Ik denk teveel korte ritten waardoor het een en ander vervuild.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.