Mercedes-Benz C-Klasse: tijdens het rijden uitgevallen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: cdi 220

Goededag mensen,

Eergisteren reed ik met mijn auto en viel opeens uit.
Anwb gebeld, uurtje gewacht en ondertussen proberen te starten zonder resultaat. Totdat de anwb kwam, die zei start hem ff, zonder dat ie eraan had gesleuteld en ja hij startte.
Anwb las de auto uit, oppervlakkige diagnose natuurlijk, maar geen storingen af te lezen. Accu ook gemeten maar die gaf 14.3 aan.

Ik rijd weg, na 20 min sta ik 5min stil bij tankstation en valt ie weer uit. Start hem opnieuw en hij pakt meteen dus kon naar huis rijden.

De volgende dag, auto stond wel 7uur stil, ben ik 10 min gaan rijden vervolgens 3 uurtjes stond ie stil en ben terug gaan rijden en viel ie weer uit tijdens het rijden.
Ik in paniek weer want weeer wilde hij niet starten. Je hoort wel de startmotor functioneren maar hij wilt niet aanslaan.
Vriend van me kwam me helpen. En na half uur puzzelen zei hij er komt geen diesel naar de brandstoffilter. Diesel gevuld in de filter en Deo in luchtbuis gespoten ipv remreiniger omdat we die niet hadden en hij startte.
Vandaag brandstoffilter vervangen, diesel gevuld in de filter en ben van garage weggereden en na 7 min viel ie weer uit. Gelukkig startte hij direct weer.
Is alleen geen fijn gevoel om te rijden als de angst er is dat hij kan uitvallen.

Wie kan mij beetje de wegwjjzen met suggesties of iemand die een soort dergelijk probleem heeft meegemaakt???

Alvast bedankt voor de medewerking en iedereen een fijne jaarwisseling toegewenst.

paco1

Geplaatst door paco1 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Is het brandstoffilter echt leeg? Hoe lang moet je doorstarten nadat de motor is uitgevallen? Als de motor stilvalt door een te lage brandstofdruk, moet dit altijd een foutcode geven bij een CDI.
De krukassensor wil nog weleens problemen geven, zonder dat er een foutcode op gegeven wordt.
De ANWB zal misschien een standaard OBD-scanner gehad hebben, maar dat gaat voor jouw auto nog niet op. Dus een keer goed laten uitlezen is geeft je mogelijk meer aanwijzingen.

paco1 (0), 9 jaar geleden

Er is ongeveer 50 cl diesel bijgevuld in de filter toen hij voor de tweede keer afsloeg.
Hij is in 2 dagen dus in totaal 4x afgeslagen.
2x startte hij direct en de andere 2 malen echt langer dan een half uur dat hij weer startte.
Er wordt helaas geen foutcode aangegeven in de auto.
Ben nu ook rondjes aan t rijden in de buurt om te wachten totdat hij weer uitvalt in principe.
Monteur zei het kan aan de brandstofpomp zn motor kan liggen.
Als hij nu uitvalt en niet wilt starten moet ik op de achterbank de deksel van openmaken van de pomp. En dan dat rode draadje meten of er stroom komt, als er geen stroom komt dan kan het liggen aan de stroom.
Komt er wel stroom en hij wilt alsnog niet starten dan aan dat motortje in de brandstofpomp.
Dat is mij aangeraden.
En ja ik weet niet of dit uit te lezen is bij de dealer als het probleem op dat moment er niet is

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Dat kan je idd meten, maar je moet wel meten net nadat je het contact hebt aangezet. Bij contact aan en motor uit komt er namelijk maar even een voeding op de pomp. Ik weet trouwens niet zeker of jouw auto al een elektrische pomp heeft. Eerdere series hebben namelijk een mechanisch opvoerpompje op de inlaatnokkenas en geen elektrische pomp in de tank.

paco1 (0), 9 jaar geleden

Ja dat kan ik meten als de motor is uitgevallen toch?
Niet als ie stilstaat want als ie start kan ik het probleem niet achterhalen.
Ik zou ook niet weten wat voor pomp ik heb.

Er wordt gezegd lucht in verstuivers, maar als dat het geval was dan zou het bij elke keer starten merkbaar zijn en niet tijdens het rijden uitvallen neem ik aan toch?

paco1 (0), 9 jaar geleden

Hij is net tijdens het Stilstaan uitgevallen. Vandaag na brandstoffilter te hebben vervangen. Net toen ie uitviel startte ik hem zonder probleem opnieuw. 2 min daarna viel hij weer uit en startte zonder problemen weer op. Daarna viel hij weer na 2 min uit en weer gestart zonder problemen. Dit heeft zich afgespeeld in 25 min.
Kan geen meting dien als hij opnieuw start.
Heb er geen raad mee...

paco1 (0), 9 jaar geleden

En nu sta ik een uur stil nadat ie is uitgevallen en wil niet starten...

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Vervang in dat geval de krukassensor maar eens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.