Mercedes-Benz 200: Stratmotor verwijderen W124 200d

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: om601

Hoe kan ik de bovenste bout van de startmotor loskrijgen, dop 17 , kan er haast niet bij , is er een speciale sleutel voor met wat hoeken erin of zo ????? alles is net te groot of te klein om tussen alles door te komen

w124-200

Geplaatst door w124-200 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

w124-200 (0), 11 jaar geleden

niemand zo'n ding verwijderd ???

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Past een dopsleutel met een 3/8 vierkant er op??? Er zijn verlengstukken met een beetje ovaal vierkant te koop.. Het verlengstuk hoeft dan niet recht op de dop fe staan..Dit werkt dan als cardankoppeling.
Kun je geen dop kwijt??? dan bestaat er ook nog zoiets als een starter(ring)sleutel. Deze is gebogen in de vorm van een boemerang en krul je om de startmotor..

w124-200 (0), 11 jaar geleden

Hoi Cor, alvast bedankt voor de reactie, Ik kende die kromme sleutels (starter sleutel) wel maar wist niet wat de naam er van was, zou kunnen dat ik er daar wel mee bij kan, het is de moeite van het proberen waard, zal er eentje hiervoor moeten aanschafen. Ik ben eigenlijk wel vindingrijk genoeg om oud gereedschap hier en daar wat aan te passen zodat het makelijker gaat om iets los of vast te krijgen, of een heel nieuw hulpstuk in elkaar te lassen ed., maar deze bout die los moet is een .... ding. Auto start nog wel, maar af en toe klikt ie alleen maar draait niet , of te wel het relai wat er op zit hapert en maakt geen goede verbinding met de plus van de accu. Wordt vervolgd

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

hoe het bij de mercedes zit weet ik niet, maar als de bevestiging met bout en moer gaat?? ipv tapbout of tapeind met moer.. kun je er misschien van af de achterkant veel beter bij.. (versnellingsbak zijde)

ster (0), 11 jaar geleden

laat het even in elshout doen.daar zit iemand die bijna alleen mb oldtimers doet is vlakbij jou en is best schappelijk

w124-200 (0), 11 jaar geleden

zijn gewoon 2 dop 17 bouten, hij moet er ook van onder uit, volgens de boeken. ik denk als ie op de brug staat en met 2 handen dat het wel te doen is, alleen op de krik en op de grond liggend dan kan ik bijna niet met 2 handen tegelijk werken, door het knie stukje kan ik de dop niet in positie krijgen, schiet er tekens uit, zal van de week nog een poging wagen en anders maar naar bv elsthout toe

MB (0) PRO, 11 jaar geleden

Steun van versnellingsbak lossen dan kantelt de motor een beetje en kun je er beter bij.
Op een brug is het inderdaad goed te doen

w124-200 (0), 11 jaar geleden

De start motor is vervangen, was eigenlijk best wel makelijk, met dank aan Cor , heb zo,n kromme starters sleutel gekocht en daarmee is de bovenste bout goed los en vast te krijgen, daarmee was het in een uurtje alles gedaan, zelfs de kleine aansluiting veranderd, was een klein kruis kop k.. schroefje, heb die vervangen door een boutje en dat is 100x makelijker te monteren weer.

ps, had ook van een goedkope (kijkshop) doppenset en dan van de ratel de steel veranderd in een boog vorm gelijk aan van die starters sleutel (paar v-gleuven erin slijpen en dan krom slaan en weer vast lassen) , dan hoef je niet steeds zoals de orginele starters sleutel 17 een paar tanden te verzetten.

Deze topie kan gesloten worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.