Mercedes-Benz C-Klasse: Stuur kraakt/piept tijdens draaien

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Wie weet wat er aan de hand kan zijn en wat de oplossing is voor het volgende probleem:

tijdens het in- of uit-parkeren piept/kraakt het stuur als je er aan draait. Zowel links als rechtsom. Het geluid komt direct achter het stuur weg en is buiten niet hoorbaar. Het lijkt er op dat dit bij een warme motor gebeurt.

Auto net gekocht en is afgeleverd met grote beurt. Tijdens de proefrit is dit niet opgevallen. Ook bij het wegrijden naar huis niet. Eenmaal thuisgekomen (na uur rijden) viel het geluid wel op. Auto geparkeerd en een kwartier later weer gepakt en het geluid was duidelijk aanwezig.

Vanochtend met koude motor even getest en geluid was weg. Lijkt er dus op dat het probleem optreed bij warme motor.

Auto overigens 160k gelopen. Bandenmaat 205/55/16.

HansWestbroek

Geplaatst door HansWestbroek (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

firedriver (60), 9 jaar geleden

Zou toch daarmee terug naar de garage gaan, veronderstel dat je wagen garantie heeft hoop ik toch, wat kan het zijn ? stuurhuis, ophanging, kan ook iets simpel zijn ( veerpootlagers ), maar van op afstand is het toch moeilijk te beoordelen.
Gr.

HansWestbroek (0), 9 jaar geleden

alleen garantie op motor en versnellingsbak.

firedriver (60), 9 jaar geleden

Oei !!!
En als je het wagen opkrikt, zowel links als rechts en dan met je stuur draait, doet hij dat nog, laat iemand anders met je stuur draaien en voel eens aan je stuurhuis, is het een elektrische- of een hydraulische stuurhuis? hoop dat het iets anders is, het is maar een tip van mij, onlangs een corsa gehad met een knik dat duidelijk voelbaar was aan zijn stuurhuis terwijl met het stuur links en rechts draait, maar wil je ook niet ongerust maken, eigenlijk een beetje zoeken en hopen van waar het komt.
Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.