Mercedes-Benz C-Klasse: C200 cdi gaat in noodloop bij hoge snelheid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 646

Hallo,

Ik heb een Mercedes C200 CDI uit 2003 met het nieuwe type motor erin. De auto heeft origineel 158.000 gelopen. Ik loop al een tijdje met het volgende probleem: De auto gaat in zijn noodloop als ik nadat ik op hoge snelheid heb gereden weer rustig rijdt. Hij trekt lekker door tot 200 km/h, geen probleem, maar als ik daarna weer ff 120 km/h rijd en daarna weer het gaspedaal wil intrappen heb ik geen druk meer op de turbo en passeert de auto de 3000 toeren niet. Inmiddels heb ik de DPF met een programma laten schoonmaken en de EGR ook. Ook heb ik de luchtmassameter vervangen. Dit alles zonder effect. Het meest vervelende is dat de auto geen foutcode geeft als hij op de computer wordt uitgelezen? Ik word er helemaal gek van. Iemand raad???

Hoop snel te vernemen. Ik ga volgende week op vakantie, maar durf het niet op deze manier.

Groeten.

baylanm

Geplaatst door baylanm (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 9 jaar geleden

Uit laten lezen als de fout er in zit , dus de motor niet uit zetten , als de motor uitgezet wordt kan de fout weg zijn.

baylanm (0), 9 jaar geleden

Helaas lukt dat dus niet, omdat het af en toe gebeurd en vooral bij lange ritten (Duitsland enz.) Maar heeft niemand dit eerder meegemaakt.

Rednose5 (0), 9 jaar geleden

Foutcodes worden opgeslagen en uitlezen kan altijd achteraf. ( Dat hoeft niet op het moment dat het probleem zich (af en toe) voordoet.)
Nootloop kan vele oorzaken hebben maar een die ik zelf heb meegemaakt:

Kan een lek in een vacuumslangetje zijn. Ik heb hetzelfde probleem gehad met een w202 CDI. Het probleem is dat er heel veel van deze slangetjes zijn en je zult uit moeten vinden welke lekt. In mijn geval was er een die vanaf het inlaatspruitstuk met een sensor was verbonden en daar zat al een grote scheur in. Je moet onder motorkap luisteren of je een sissend geluid kunt horen waarbij je af en toe een beetje gas geeft.

Succes

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Waarmee wordt er uitgelezen?

baylanm (0), 9 jaar geleden

Goedemorgen. Ik weet al wat het probleem is geweest. Dankzij Jaap Pul in Urk ben ik erachter gekomen dat mijn inlaatspruitstuk gescheurd was. Vervelende is alleen dat Mercedes dit gescheurde onderdeel niet apart verkoopt. Ze verkopen alleen het geheel, dat EUR 929,- ex btw kost.

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

Dan zal je naar een demontage bedrijf moeten...

willy9 (0) PRO, 9 jaar geleden

kost geen 929€ ex-
gr

W203 CDI (0), 9 jaar geleden

Ik heb 1 maand geleden ook een 2e hands spruitstuk laten monteren. Spruitstuk zelf was 125€ (2e hands). Nieuw kost deze gemiddeld 300,-

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.