Mercedes-Benz E-Klasse: stuurwielbediening

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320

Beste collega's

Wij hebben een probleem met een mercedes s211 bj 2005. Deze auto had de bestuurders airbag defect. We hebben deze vernieuwd althans door een gebruikte. Het probleem is nu dat de stuurwielbediening en de claxon niet meer funtioneren. Airbagstoring is wel ok. Foutcode in comfortmodule levert het volgende op:

Foutcode: 9001 lin databus gebrekkige communicatie.
Als we de meetwaardes van het stuurwiel opvragen zien idd dan de claxon niet reageert en de bediening van de audio ook niet.

Waar moet ik dit gaan zoeken.

stekkerverbindingen zijn ok .

maurice7543

Geplaatst door maurice7543 , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

willy9 PRO, 11 jaar geleden

kan u de bediening van het originele niet overzetten op de vervanger --daar het afzonderlijk links en rechts in een set verkrijgbaar is of misschien moet het met de star ingelezen en overgezet worden -- optie-- eens vragen bij dealer

maurice7543, 11 jaar geleden

Nee dit gaat niet want de andere airbag is geactiveerd geweest.
Straks maar eens langs de dealer gaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.