Mercedes-Benz Sprinter: tacchograaf

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel

hallo collega"s

Weet iemand van jullie waar ik het snelheidssignaal bij een sprinter 515 kan aftakken. Er zit een siemens/vdo digitale tachograaf in en daar moet een snelheidssignaal op komen. Misschien dat iemand van jullie de stekkerbezetting van deze tacho weet?

jan4911

Geplaatst door jan4911 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

eddyarc (0), 13 jaar geleden

normpaal op stekker van de radio pin 1 bruin/rode draad.
Als het daar niet zit dan moet je eens kijken aan klokunit bruin/rodee draad pin 9

jan4911 (0) PRO, 13 jaar geleden

op pin 1 van de radiostekker zit geen draad, heb alleen +15 . +30, 31 , en een busdraad denk ik. Bij de tachograaf zitten 2 stekkers en ik denk dat daar het snelheissignaal ook op zit, alleen kan ik geen aansluitschema van deze tacho krijgen. Op pin 9 van de klokunit zit een bruine draad

Roger10 (0), 13 jaar geleden

Als je al geen problemen wil krijgen met de overheid dan zou ik maar naar een bevoegd tachograaf station gaan die erkend zijn en hier mogen aan sleutelen en waar je hier een dokument voor krijgt, want anders zou je wel eens kunnen gestraft worden voor fraude,zeker weten

jan4911 (0) PRO, 13 jaar geleden

hoef niet aan de tacho te sleutelen, alleen tachosignaal aftakken, Auto is trouwens teruggekeurd

spanbandje (0) PRO, 13 jaar geleden

Verwijder de tachograaf aan de zijkant staat het electrische aansluit schema met de stekkerpinbezetting op de poorten waar vpuls op staat of 1/4 v puls kun je een tacho singaal voor een navi of iets dergelijks aftakken de tacho 1324 en 1381 hebben de zelfde pen bezetting.

succes Marcel.

CARS&MOTORS (0) PRO, 13 jaar geleden

Auto is trouwens teruggekeurd
maakt niet uit
hij zit er in
laat m er anders uithalen

jan4911 (0) PRO, 13 jaar geleden

staat 2X V imp en 1x 1/4 v imp, echter op deze pennen zit geen draad aangesloten. Kan ik van deze pennen het snelheissignaal afnemen of zijn dit ingangen,

spanbandje (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Jan
Dit zijn uitgangen, 2 uitgangen met een normale puls en een poort met 1/4 van de andere uitgangen, ik zou 1 van de 2 Vimpuls uitgangen nemen.

Succes Marcel.

jan4911 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hartelijk dank voor deze informatie, dit was het antwoord waar ik naar op zoek was.

groetjes Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.