Mercedes-Benz G-Klasse: tank in elkaar geklapt door vacuum

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 270 cdi

Enige tijd geleden had ik een onderwerp geplaatst over een in elkaar geklapte tank, met daarbij de vraag hoe het zat. Ik kreeg daar geen reacties op. inmiddels is dit onderwerp ook verdwenen.

Wel heb ik nu de oplossing gevonden en dit kan mogelijk anderen helpen.

Vanuit de kunstof tank gaan er 2 uitgaande slangen voor ontluchting naar de vulpijp. Daar gaat er 1 uitgaande slang vanaf de vulpijp de carosserie in. Bij mijn auto zat dit hele systeem dicht, maar ik begreep niet waarom.

Door de binnenbekleding los te halen en de slangen bloot te leggen, constateerde ik het volgende: Bij G-klasse loopt de ontluchtingsslang door de carosserie heen, daar zit een membraam die wel lucht in laat, maar uitgaande lucht tegenhoudt. Na dat membraam gaat er weer een uitgaande slang de auto uit. Deze slang wordt in de doorvoer naar de achterdorpel 2x onderbroken in de bochten door een metalen buis die het van de slang overneemt.

Nu zit de eerste bocht in de overgang van de carrosserie naar de holle ruimte waar ook het achterlicht zit. Die overgang is van warm naar koud, en daar vormt zich condens. Die bochten zitten dichtgerot, want ze zijn van staal.

Ik heb inmiddels meerdere g-klasses gezien met dit probleem.

De oplossing is eenvoudig. De uitgaande slang achter het membraam vernieuwe en verlengen en via het achterlicht geleiden naar dezelfde ruimte waar de oorspronkelijke slang zat. dit kan eenvoudig omdat er bij het (rechter) achterlicht een plastic dop zit waar je eenvoudig een gaatje in kunt boren waar de slang doorheen kan. Er is ruimte genoeg, je ziet het niet en het is weinig werk.

De stalen bochten vernieuwen is onbegonnen werk, je bent dan op slopershoogte.

beagle1

Geplaatst door beagle1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz G-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor de tip en de feedback.

(Dat jou vorige topic verdwenen is kan komen doordat er geen reactie op is geweest en na een maand wordt het topic dan verwijdert)

mvg,Hans
Moderator Problemcar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz G-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.