Mercedes-Benz Vito: Tikkend geluid Vito 110d 1996

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110TD

Hallo,

Ik heb een Vito 110td van 1996,en is pas naar de garage geweest (geen mercedes) om de koppakking te vervangen ivm lekkage.Er zijn gelijk nieuwe klepstoters in gegaan.
Nu is er na een week het volgende opgetreden:
Als demotor warm is (na zo'n 5a10 minuten) dan is er een harde tik te horen.Boven de 1600 toeren dan lijkt het weg te zijn...
Motor draait goed heeft vol vermogen en start zonder problemen.
Nu is ie vanavond terug geweest en heeft even gelopen zonder kleppendeksel (met wat karton anders vloog de olie om je oren) en hij denkt dat het de kettingspanner is.
Nu hoop ik dat iemand op dit Forum kan zeggen ofdit zo kan zijn of dat er misschien heel wat anders aan de hand is.Heb al een dikke rekening voor vervanging koppakking maar als de fout bij de garage ligt dan mag hij wel wat regelen.
Hoop dat iemand me verder kan/wil helpen.

Mvg Lennaert

Lennaertvs

Geplaatst door Lennaertvs (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Kleppen deksel demonteren en dan aan de krukas-bout een beetje heen en weer draaien, Dan moet je nokkenas gelijk mee bewegen, maar zijn je ketting-geleiders niet versleten?

Lennaertvs (0), 15 jaar geleden

Dankje wel voor je reactie.

We hadden de kleppendeksel eraf gehad en als je met de sleutel aan de bout draait dan gaat de nokkenas heen en weer,terwijl je draait hoor je wel een soort tikje.(Wat misschien het tikken kan veroorzaken?)
Wat de geleider betreft ikmag er toch wel vanuit gaan dat als zoiets slecht eruit ziet dat iemand dat niet zomaar terug zet met de vervanging van de koppakking.
En gister bij het demonteren kleppendeksel heb ik de monteur ook niet gehoord.

Lennaertvs (0), 15 jaar geleden

De kettingspanner is vervangen en het probleem is verholpen.
Er is nu een echt dieselgeluid te horen en daar kan ik wel meeleven :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.