Mercedes-Benz E-Klasse: Trillen bij remmen tussen 100km/h en 80km/h

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 300td

hoi,

Heb het volgende probleem, voorterrein en stuur trilt bij afremmen op de snelweg. Ik heb de remschijven vervangen voor en de blokken maar het probleem zit er nog steeds in. Ik kon er niet tegen en heb nu ook de schijven achter en blokken achter vervangen. Maar HELAAS het probleem blijf ik behouden. Ik heb van dit probleem me zorgen gemaakt en heb ik alle 4 de schijven gedemonteerd en heb ik ze alle 4 uit laten draaien. En weer terug op de auto gezet. Tijdens het montage hiervan maak ik wel de flenzen piko bello schoon. MAAR TEVERGEEFS IK BLIJF HET PROBLEEM BEHOUDEN RED MIJ UIT DIT ..... PROBLEEM.

KANON

Geplaatst door KANON , lid sinds 18 jaar geleden

7 Reacties

mart-vervoort PRO, 14 jaar geleden

ververs de remolie maar eens. meestal probleem opgelost.

KANON, 14 jaar geleden

Mark ik heb de remolie ververst voor en achter met misschien 2 liter remolie maar steeds zelfde. Ik ga de auto morgen 4 punts uitlijnen kijken wat hij dan doet. Trouwens ook met een diepte meter de schijven op de auto gemeten zeer en zeer weinig slingeren van de schijf dus dan denk ik dat de flens ook wel goed is.

KANON, 14 jaar geleden

Na 2 keer vervangn van de schijven heb ik het gewaagd om nog een keer de schijven te proberen. EN HET IS WEG. Probleem opgelost het heeft altijd in die schijven gelegen.

huub001, 14 jaar geleden

He Kanon

Je stuurschokbreker is lek of stuk want die vangt de trillingen op.

Gr. Huub

Hans4040 PRO, 14 jaar geleden

Even ter informatie :
Het is altijd beter om ook nieuwe schijven te laten slijpen, hoe gek het ook klinkt .
Op die manier weet je zeker dat er geen slingering in zit.
En Huub......het lag niet aan de stuurdemper.

mvg,
Hans.

hurri, 14 jaar geleden

wiellager voor?????????????

ArjenMB, 14 jaar geleden

Hoe oud zijn je (voor)banden?? Ik heb dit euvel ook gehad. Mijn banden hadden inmiddels 90000km gelopen en waren meer vierkant als rond geworden. Mijn remmen trilde tussen de 90 en de 110 km/uur.

Nadat er nieuwe banden gemonteerd waren, was de trilling verdwenen!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.