Mercedes-Benz E-Klasse: trillen. HELP!!

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Ik heb al een tijdje een vervelend probleem. Er zit een irritante trilling in de auto. Niet alleen het stuur maar je voelt het zelfs als je op de achterbank zit. Het is niet aan snelheid gebonden maar tussen de 60 en 80 is het meest voelbaar. Met koude motor erger als warme, Als ik 100 rijd en ik zet hem in N dan wordt het minder maar wel voelbaar. Velgen en banden zijn nieuw. Inmiddels 4 x gebalanseerd. De krukaspoelie vervangen. Deze was krom. Maakt ook niet uit. Motorsteunrubbers zijn vervangen en spanning eraf gehaald. stabilisatorstangen vervangen. Nu zou het de cardanas kunnen zijn die gebalanceerd moet worden. Maar volgens de mercedes wordt dit nooit meer gedaan. Is er iemand die mij van dit probleem af kan helpen.

Rene62

Geplaatst door Rene62 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

spanbandje (0) PRO, 16 jaar geleden

is de koppeling misschien vervangen ??? Als de aandrijflijn onder spanning in de steunen licht geeft dit trillingen door aan de carroserie, steunen oplossen de motor met een poot onder de brug iets optillen en dan weer spanningsvrij monteren, doe het zelfde bij de bakzijde bouten oplossen en optillen die bak en weer spanningsvrij monteren, het komt wel eens voor dat door het zetten van de rubbers deze tegen de zijkanten komen en zodoende trillingen doorgeven, ik zeg dit vooral omdat de motor het stationair doet en minder bij ingeschakelde V Bak dan staat er spanning op de rubbers, probeer het even.

Succes Marcel.

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

Een betere manier om de motorsteunen spanningsvrij te krijgen is om de onderste bouten van de motorsteunen een stukje los te draaien, dan de motor te starten en weer uit te zetten en dan de bouten weer vastdraaien. Als je de motor er een stukje uittilt en weer laat zakken staan ze weer onder spanning.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.