Mercedes-Benz Vito: trillende en jankende vito 108d

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 108d

Hallo,

Ik heb hier een mercedes vito 108d staan die nogal jankt.
Hoe hoger het toerental hoe erger het word. (is dit waarschijnlijk de stuurpomp of??)
Daarbij als ik bij het stoplicht aan kom rijden dan hoor ik even iets ratelen en als ik stil sta en de rem intrap dan begint het stuur en pook te trillen zodra ik het rempedaal weer los laat is het trillen weg.
Wat zou dit kunnen zijn?
Ik zit zelf aan een motorsteun te denken omdat als de auto stationair loopt en ik zit hem in de versnelling en doe de koppeling op en neer dan lijkt het wel of er hevige speling ergens zit.

Iemand dit ooit meegemaakt?

Alvast bedankt

alexehv

Geplaatst door alexehv (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

spanbandje (0) PRO, 14 jaar geleden

Het janken van de motor ligt meestal aan de spanrollen van de multieriem ook kwam het wel eens voor dat het de stuurpomp was maar meestal de spanrollen.
het trillen van de motor kan aan de motorsteun liggen. maar dat zou je kunnen voelen door iemand de voet op de rem te laten houden en dan als de trilling er is onder de klep te voelen waar de meeste trillingen voorkomen.

succes Marcel .

alexehv (0), 14 jaar geleden

bedankt dan ga ik maar eens de spanrollen eerst controleren dat lijkt me de snelste oplossing.

Alvast bedankt

Alex

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.