Mercedes-Benz C-Klasse: Trilling bij inschakelen in "Drive"

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: C250TD

Sinds een aantal maanden heb ik een vervelende trilling door heel de auto (C250TD uit '97) wanneer ik de versnelling in de 'drive' stand schakel voordat ik wil wegrijden.

Voorheen had ik hier nooit last van. Het is enkel als ik koud wegrij en gaat na warmdraaien weer over. Ook is het veel heviger wanneer het koud buiten is dan met warmer weer. Het is enkel met de 'D' stand (en 4321) maar niet als ik in 'R' zet.

Bij de laatste beurt had ik bij de Mercedesdealer gevraagd ernaar te kijken maar deze hebben er niks aan gedaan want ze merkten zelf weinig (auto was natuurlijk warm) en vermoeden dat het aan de motorsteunen kon liggen welke na ouder worden van het rubber enigzins inzakten.

Ik kan me haast niet voorstellen dat het daaraan kan liggen en heb dus weinig trek om daar een reparatie aan te wagen om vervolgens nog met de klacht te blijven zitten. Ik zat zelf meer in de richting van een kapotte hardyschijf te denken maar ik nam aan dat er garage bij de beurt met apk hier toch ook wel even naar gekeken heeft.

Onlangs had ik het met een andere autotechneut hierover en gezien het feit de klacht met temperatuur te maken heeft dacht hij dat het ook kon liggen aan verkeerde transmissieolie (ATF1 of ATF2). Echter de transmissieolie en filter zijn vorig jaar ook door de dealer vervangen en het zou toch te gek zijn als deze daar fouten mee maakt...Ook is de transmissieolie in september '05 reeds vervangen terwijl de trilling mij pas opviel in januari '06.

Mogelijk heeft iemand een sugestie waar ik nog meer aan kan denken of wellicht ooit hetzelfde probleem gehad? Ik hoor het dan graag...

Cowley

Geplaatst door Cowley (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dupl-u-9189-5dd1486619e6c+akonijn (0), 17 jaar geleden

Hoi Cowley,

Heb het zelfde probleem gehad bij mijn C250TD. Nieuwe motorsteunen gekocht, hiermee oude vervangen en probleem is verholpen.
klusje is eenvoudig zelf te doen. motorsteunen kosten ongeveer 70 euro per stuk, je hebt er twee nodig links en rechts.

succes Arjan

Cowley (0), 17 jaar geleden

Hoi Arjan,

Bedankt voor je reaktie, dat klinkt dan toch bemoedigend dat het wellicht toch aan de motorsteunen kan liggen. Ik vind het echter dan zo vreemd dat het alleen bij de 'D' stand gaat trillen. Was dit bij jou ook zo het geval?

De auto is ook een keer 6km versleept (door de dealer) en iemand vertelde mij dat dit ook niet had gemogen dus ik zat ook te denken dat hierbij misschien iets in de automaatbak kapot gegaan is wat de trilling kan veroorzaken.

Met vriedenlijke groet,
Patrick

dupl-u-9189-5dd1486619e6c+akonijn (0), 17 jaar geleden

Patrick,

Was bij mij inderdaad ook zo. Wanneer je hem in zijn D zet oefent de motor meer kracht uit op de aandraaflijn/bak(motor kantelt iets en auto gaat ook al zachtjes rijden bij rem loslaten). Wanneer je heb op de rem hield waren de trillingen erger. Bij het toerental iets verhogen waren trillingen weer weg.

Gr,
Arjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.