Mercedes-Benz 210: uit achteruit springen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 290 td

Het probleem met deze 210 (290 diesel) is dat als je achteruit rijdt de achteruit eruit springt.Het betreft hier een gewone 5 gang.De beide achterste deksels zijn gedemonteerd en de schakelhevel van de achteruit is vervangen.De 2 veertjes zijn ook niet gebroken.Het tandwiel van de achteruit is ook correct gemonteerd en de 5de versnelling werkt normaal.
Verder heb ik geen schade of slijtage in dit deel van de gangwissel kunnen vaststellen.
De wagen heeft 215000km.Zou het probleem kunnen komen van de motorsteunen?Deze zijn versleten maar niet in die mate dat je echt al motortrillingen voelt.
Wie kan mij helpen met dit probleem?
Alvast bedankt

amg

Geplaatst door amg (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

zeer onwaarschijnlijk dat de motorsteunen dit veroorzaakt kijk wel baksteunrubber even na en of de achteruit ook volledig wordt ingeschakeld door slijtage in de schakelinghevels werkt dit alles goed moet je toch in de bak gaan zoeken naar ruimte in lagers en schakelbokken maar meestal springt ie dan ook in andere versnellingen eruit.

amg (0) PRO, 17 jaar geleden

Bedankt voor de reactie probleem is inmiddels opgelost:
De versnellingsbak volledig gedemonteerd en beide assen nader onderzocht.Achteruittandwiel vervangen(er was lichte schade aan te zien),maar vastgesteld dat de speling van beide assen niet klopte.De speling van beide assen geregeld, en wagen heeft het niet meer gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.