Mercedes-Benz C-Klasse: variabele nokkenas

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Geachte lezers,hebben hier een c180 staan die rammelt met het gas geven,het geluid komt uit de klepdeksel,als we de stekker van de versteller er af halen is de rammel weg,alleen gaat dan het storingslampje branden,nu weten we dat er al eens een nieuwe ketting met geleiders is geplaatst,alleen de versteller is toen niet vernieuwd,zou deze nu stuk zijn en zoja kan dit zo van buiten af vernieuwd worden of moet het blok daarvoor los.het gekke is dat de klant komt aanrijden zonder problemen,we doen een olievervesing icl filter met 5-40 valvoline,de klant rijd weg en is na 5 min terug met de klacht hij rammelt.heb hem zelf op de brug gereden en hij ramelde absulut niet.

Wie kan me helpen,

Vriendelijke groet,

Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 15 jaar geleden

Zat er geen olie in met een toevoeging voor dit probleem Hans? Als er verder niets anders is gedaan zou je dit haast denken nl.

Hans4045 (0) PRO, 15 jaar geleden

Siem ik weet het niet,weet alleen dat we een probleem hebben.

Groet,

Hans l

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

was je nog verder gekomen (puur intresse :) ) ?

Hans4045 (0) PRO, 15 jaar geleden

Klant gaat eerst op vac,heeft geen haast,wij waren druk dus wordt vervolgd.

Hans l

ahavelaar (0), 15 jaar geleden

Probeer eens olie 10W40. In de 190 2.0 diesel van mijn zoon zat altijd 10W40. Bij de laatste beurt is er bij de garage 5W40 ingedaan.
Daarmee rammelde en knikkerde de motor dat het een lieve lust was. Volgens de garage kon dat niet aan de olie liggen.
We hebben toen zelf de olie weer vervangen voor 10W40 (uiteraard wel van goede kwaliteit) en het probleem was volledig opgelost.
mvg. Arie

Hans4045 (0) PRO, 15 jaar geleden

Deze week moet de dis ketting van de mercedes open,zijn er nog dingen waar ik op moet letten,en weet iemand hoe je het variabel tandwiel kunt controleren.

Bvd

Hans l

Hans4045 (0) PRO, 15 jaar geleden

Gisteren merc los gehad en nagekeken of er wat te zien was,alles schoongemaakt en weer inelkaar gezet,en je raad het natuurlijk al,noch steeds die rammel,nieuw verstelbaar tandwiel besteld en er vandaag ingezet.rammel is nu verdwenen,loopt weer als een zonnetje.

Groet,

Hans l

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.