Mercedes-Benz 0: Verstuiver problemen bij cdi

Brandstof: Diesel, Motorcode: cdi

Onlangs kreeg ik een cdi motor ter reparatie, sissend geluid onder de afdek kap op de motor, dus lekkage uitlaatgassen verstuiver, nu begrijp ik dat die dingen met lekkage altijd muurvast zitten nou deze niet dus alles bleek los te zitten maar ook kwam ik dichtgekitte gaten in het klepdeksel tegen, dus ik neem aan dat er recent al aan de auto gerommeld is want ook blijkt van de voorste verstuiver de M6 rekinbusbout dol gedraaid te zijn, de vraag is dan ook hoe dit het beste op te lossen aangezien er niet zo veel ruimte is voor dikkere bout zou je ook aan een helicol kunnen denken?
Dan het volgende punt ik heb ook begrepen dat er bedrijven zijn die een modificatie op deze motoren toepassen ivm die veel voorkomende lekkende verstuivers en als ik het fout heb mag je me corrigeren maar ze zouden oa de verstuiver gaten iets uitfrezen om dan een dikkere koperen ring te monteren. wie heeft ervaring met deze punten ??

Groetjes Gerard

gpekaar

Geplaatst door gpekaar (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ster (0), 16 jaar geleden

helicol inderdaad een optie verder moet je gewoon alles schoonmaken en de verstuiver met de pasta die ervoor is terugplaatsen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 0 of stel zelf een nieuwe vraag.