Mercedes-Benz Sprinter: verstuivers

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 208 cdi

vierde verstuiver zit bedekt met teer en zichtbaar lekkage, hoe krijg je dat teer weg om de verstuiver er uit te halen ( 208 CDI ) ?

dies01

Geplaatst door dies01 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Met motorflush en een fohn wordt het zacht genoeg om het weg te nemen! De koperen ring onder de verstuiver dicht niet meer af en de cilnderkop moet bewerkt worden . Dikkere ring plaatsen want de verstuiver mag niet lager geplaatst worden. Revisie-bedrijven in je buurt hebben zo'n freesset. Vooraf alles goed schoon maken.ook de schroefdraad van kikkerplaat. Succes.

dies01 (0), 13 jaar geleden

bedankt voor je tip Punt, met wat voor materiaal kan ik dat teer eruit bikken.
en wat bedoel je met cilinderkop bewerken, wat moet er mee gebeuren.

arjankempeneers (0) PRO, 13 jaar geleden

Probeer eerst zoveel mogelijk te verwijderen als het nog hard is. Met een dunne scherpe schroevendraaier los tikken.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Omdat de verbrandingsdruk langs de afdichting blaast wordt er materiaal weggevreten. Daarom moet dat opgeknapt worden en een dikkere ring geplaatst. Hoe je die teer weg haalt heb ik je al verteld . Bij mijn klus zat de halve kop vol en je slaat zo een verstuiver stuk dus verzin een list. Groeten.

dies01 (0), 13 jaar geleden

dank voor jullie info, ik ga aan de slag dan zie ik wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.