Mercedes-Benz E-Klasse: verversen automaat

Bouwjaar: 2002

Ik heb een E220CDI (W211).Nu het volgende,de ene zegt dat de olie van de automaat niet hoeft ververst te worden en de andere zegt dan weer om de 60000km.Nu ik heb 60000km.Als ik nu de olie ga verversen,hoe moet ik dat dan doen,en in welke volgorde?Moet de koppelomvormer apart worden afgelaten,en hoe?Moet de filter ook worden vervangen,en hoe?Welke olie doe ik er best in,en hoeveel?En langs waar wordt de nieuwe olie erin gedaan?

rikske

Geplaatst door rikske , lid sinds 15 jaar geleden

6 Reacties

wdejonge, 15 jaar geleden

volgens mij word het bij 60 000 uit voorzorg gewisseld.
in iedergeval moet je het filter met de olie vervangen.
over het algemeen moet je de omvormer appart af laten lopen.

ik zou de olie laten zitten.
tenminste, als je geen problemen hebt.

(en nog iets, volgens mij hebben die 220 cdi ook geen pijlstok meer)

rene9492 PRO, 15 jaar geleden

olie moet bij 60.000 eenmalig ververst worden, ik raad iemand niet aan om dit zelf te doen als je niet heel goed weet wat je moet doen,koppelomvormer kan niet meer afgetapt worden bij dit type, automaat olie zou ik origineel in doen ,olie hoeveelheid is afhankelijk van de afgetapte hoeveelheid en van het exacte type automaat, olie filter moet ook vervangen worden,op peil brengen bij 80 graden bak temp en peilen met speciaal gereedschap, vullen door de peilbuis door een speciaal micro filter. kortom wel uitvoeren maar om het nu zelf te gaan doen ???

mb-man PRO, 15 jaar geleden

deze automaat hoeft niet ververst te worden !!

rikske, 15 jaar geleden

bedankt jongens voor de snelle reaktie.Ik heb geen problemen,de automaat werkt perfect.Daarom denk ik dat ik beter alles laat zoals het is om problemen te voorkomen.

rene9492 PRO, 15 jaar geleden

service info van geweest bij de dealers bij 60.000 km eenmalig verversen,als je dit niet doet loop je een verhoogd risico op bak schade!!!!!

rikske, 15 jaar geleden

ok, bedankt jongens,wordt ververst bij officiele dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.