Mercedes-Benz E-Klasse: Vervolg op lekkage W124 kombi, vraag over dakrails.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 300

Hallo,

Ik ben nog steeds op zoek naar de bron van het water wat bij mijn auto onder de mat verschijnt. Ergste lijkt het bij de bestuurderskant dus naar is mijn "onderzoek" nu op gericht.
Ik heb de mat eruit gehaald en een hardboard plaatje erin gelegd. Toen een flinke regenbui afgewacht en ja hoor, op het hardboard waren duidelijk watervlekken te zien aan de rand bij de dorpel, ook was er een natte plek op de zitting van de bestuurdersstoel, aan de kant van de deur. Het komt blijkbaar van boven.

Volgende test was de bekleding van de A stijl binnen verwijderen en de strip op de A stijl buiten. Die loopt bij een kombi tot aan de dakrail. Alles was weer droog en toen een gieter water over het dak en toen zat ik druppels op de A stijl binnen in de auto. Mijn vermoeden is dat de ruit-lijmrand niet meer dicht is maar voordat ik de ruit laat vervangen ben ik benieuwd of iemand weet of er onder de dakrail nog ergens een opening zit naar binnen waar water door zou kunnen, schroefgaten of zo. Het lijkt me een dichte goot maar ik kan alleen het begin zien.

Alle info is welkom.

[url=http://www.triadot.com/mb/dakrail.jpg][img]http://www.triadot.com/mb/dakrail_th.jpg[/img][/url]

RolandK10257

Geplaatst door RolandK10257 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RolandK10257 (0), 15 jaar geleden

Even een update.
Ik heb een nieuwe voorruit laten plaatsen en de lekkage lijkt opgelost. De oude ruit was erg slecht gelijmd, je kon grote stukken lijm gewoon met de hand weghalen, normaal moet dit met een draadsnijder.
De A stijlen en mijn stoel blijven nu droog na een forse regebui (is al getest...).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.