Mercedes-Benz M-Klasse: vibreren bij 80 km/uur

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 270 cdi

Hallo,

Mijn ML 270 cdi begint soms flink te vibreren bij 80-85 km uur. Banden zijn nieuw en gebalanceerd. Ook een inspectie van de ophangrubbers heeft niets afwijkends opgeleverd.
Het probleem doet zich alleen voor indien op een vlakke weg met een constante snelheid wordt gereden. Bij rijden in de bergen doet het vibreren zich niet voor.

Zelf heb ik wel geconstateerd dat het de rubberen ophanging (soort lager) van de as tussen de automaat en het differentieel wel redelijk ¨slap¨ aanvoelt als ik de as op en neer beweeg. Maar ik heb geen idee of dit normaal is.
De dealer hier in spanje wil gelijk aandrijfassen naar de achterwielen gaan vervangen terwijl daar volgens mij niets mis mee is...

iemand een idee wat het kan zijn?

donald2349

Geplaatst door donald2349 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

geen slechte schokbrekers zodat je wielen gaan stuiteren

donald2349 (0), 14 jaar geleden

ik zal ze voor de zekerheid nog een keer laten checken bij een ander bedrijf

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.