Mercedes-Benz S-Klasse : Vocht in benzinedop

Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

De oplossing is ingesloten in dit bericht.
Ik heb in een ver verleden een Mercedes 280 SAE gehad, een half-automaat/stuurschakeling. Wanneer ik een tunnel inreed, of een heuvel of berg afreed, remde de auto sterk af en stopte de motor er zelfs mee. Zo nu en dan reed de auto op het laagste punt weer verder. Je weet aanvankelijk niet wat het probleem is. Alles controleren, weer kleppen stellen, niets hielp. Het probleem bleef.

Wat bleek ? De tankdop bleek een klein ontluchtingsgaatje te hebben. Wanneer het nu geregend had bleek het ontluchtingsgaatje vol te zijn gelopen, waarna vervolgens onder een schuine hoek (bij het naar beneden rijden, nooit tijdens het stijgen !) het ontluchtingsgaatje werd afgesloten, de tank vacuum trok en de motor geen brandstof meer kreeg.
Uiteindelijk dus opgelost, dus mocht je dit ook eens overkomen ?

Furillo

Geplaatst door Furillo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor je bericht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.