Mercedes-Benz E-Klasse: voorgloeicontrolelamp brandt na start

Bouwjaar: 2000

Hallo
voorgloeicontrolelamp na starten gaat terug aan (ongeveer 1 minuut) en dan terug uit. Oorzaak?
Gloeibougie of gloeirelais?

gieke

Geplaatst door gieke (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mb-man (0) PRO, 18 jaar geleden

meten is weten

gieke (0), 18 jaar geleden

Hoe meet je het best? Ik heb vernomendat het gevaarlijk is een gloeibougie uit te draaien gezien de stalen schroefdraad in de alu coulasse.

rene9492 (0) PRO, 18 jaar geleden

guido, meet met een ohm meter op de stekker die van het gloeirelais naar de gloeibougies gaat, de stekker los nemen en meten tussen massa en de stekkerverbindingen(een voor een), de weerstand moet afhankelijk van de gloeibougie temp ongeveer rond de 1 ohm liggen,als er een kapot is geeft deze meestal een waarde aan in KILO ohm of MEGA ohm of oneindig, let op ook een bougie die b.v boven de 20 ohm ligt is defect. defecte bougie er uit draaien bij een zo heet mogelijke motor, dan heb je de meeste kans dat het goed gaat. sucses

jan4905 (0) PRO, 18 jaar geleden

gewoon alle gloeiers vervangen!! anders blijf je bezig.

mvg. jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.