Mercedes-Benz Sprinter: Voorgloeien 208d

Bouwjaar: 1999

Sinds deze week troubles met de sprinter, gloeilampje ging branden ongeveer een minuut na het starten. Starten ging overigens wel goed, maar het was ook niet zo koud natuurlijk. Net ff getest, en met de huidige vrieskou start ie dus erg slecht. Gloeipitten defect dus. Lampje gaat nu trouwens helemaal niet meer branden.
Maar, ik lees veel over het afbreken van gloeipitten bij demontage, hoe zit dit bij deze motoren? Als het risico echt groot is rijd ik liever nog ff door zo, kan de auto nu even niet missen.

Eelcotje

Geplaatst door Eelcotje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

raymond9342 (0) PRO, 19 jaar geleden

afbreken van gloeispiraal komt eigenlijk alleen maar bij cdi voor

Eelcotje (0), 19 jaar geleden

Ok bedankt, als de buitentemperaturen een beetje gaan stijgen ga ik deze week het klusje klaren. Vreemd genoeg vallen de startproblemen reuze mee, ook met de nachtvorst van afgelopen dagen.

jakobs4863 (0), 18 jaar geleden

dat is een teken dat je blok nog genoeg compressie heeft en dus nog niet versleten is!

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

De gloeibougies zou ik toch voorzichtig eruit draaien. Dus bij hete motor en eventueel inspuiten met kruipolie en dan voorzichtig losdraaien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.