Mercedes-Benz E-220 Diesel W210: Voorgloeisysteem

Bouwjaar: 1996

Hallo iedereen
Ik heb een vraagje over onze merc E220 diesel van eind 96.
Dinsdag heb ik de gloeibougies vervangen daar het spiraal brandde in de teller en de wagen niet altijd evengoed aansloeg. Toen ik klaar was met alles heb ik de wagen even doen draaien en alles was normaal. Gisteren wou ik vertrekken met de wagen maar toen ik de wagen opendeed met de afstandsbedieninig toen flikkerden de rode en groene lampjes in de spiegel samen een tijdje. Ik heb de wagen toch gestart en hij droei normaal maar daar ik mij ongerust maakte over de lampjes heb ik de wagen stilgelegd en de deuren toe en dan weer opengedaan. De 2 lampjes flikkerden nog steeds maar toen ik de wagen wou starten, wou hij niet meer aanslaan. Ik ben dan maar met de andere wagen gegaan en vandaag heb ik weer alles losgedraaid om te kijken of ik iets verkeerd gedaan heb. Toen ik alles losgedraaid heb heb ik de gloeibougies uitgemeten (minder dan 0.4 Ohm). Ik heb ook alle 4 draden nagemeten of er onderbrekingen in zitten maar dat blijkt niet zo te zijn. Ik heb wel uitgemeten dat er geen stroom toekomt op allevier de draden.
Ow ja, ik heb vergeten te vermelden dat ik de sensor, die juist in het midden staat juist onder de gloeibougies, heb losgemaakt (enkel fiche, heb hem niet uit de blok gedraaid). En de spiraal begint constant te branden nadat ze dooft als de het voorgloeien eindigd.
Kan er iemand mij helpen met mijn probleem?
Alvast bedankt voor alle reacties.
Gregory

Jeggy

Geplaatst door Jeggy , lid sinds 15 jaar geleden

5 Reacties

Hans4040 PRO, 15 jaar geleden

Ik denk dat dit een toevallige samenloop van omstandigheden is , Jeggy.
Probeer eerst eens nieuwe batterij in de afstands bediening.
Dan richt je de afstandsbediening op de binnenspiegel,druk 2x kort en doe de sleutel in het contact en zet het contact aan binnen 30 seconden.
De sleutel is dan weer aangemeld en zou alles goed moeten zijn.
Ik denk dat het alleen maar een lege batterij is.
En dat de wagen niet meer aanslaat , komt hier ook door.
Als de wagen niet met de afstandsbediening wordt ge-opend start hij niet ( startblokkering ).
Probeer maar.

mvg,
Hans.

Jeggy, 15 jaar geleden

Hallo
Alvast bedankt voor u snelle reactie Hans.
Ik heb gedaan wat je gezegd hebt en de wagen starte direct zonder enige problemen. We hebben onze mercedes nog niet lang en ik heb er nog niet veel ervaring mee maar ik kan enkel bijleren. Mij eerste bericht op deze forum en ik ben er nu reeds zeer tevreden erover. :-)
Nog eens bedankt Hans, ik ben je zeer dankbaar en mss tot nog eens.
Groeten
Gregory

Hans4040 PRO, 15 jaar geleden

Mooi zo!
was alles maar zo simpel,he?

mvg,
Hans

Jeggy, 15 jaar geleden

:-)
Groeten
Gregory

Jeggy, 15 jaar geleden

Hallo
Na aanraden van Hans was mijn probleem van voordien opgelost. Sindsdien heb ik reeds een paar keer naar 't stad gereden met de wagen en alles liep gesmeerd. Vandaag wou ik weer vertrekken maar de wagen kon weeral niet aanslaan. De lichtjes in de spiegel knipperen echter normaal en ik heb geprobeerd om de cv weer te eiken maar dat hielp niet. Ik heb dan maar de andere sleutel genomen, de batterijen vervangen en weer geprobeerd om uit te eiken maar dat hielp ook niet. Het lampje van het voorgloeisysteem dooft en begint na een seconde weer constant te branden.
Kan iemand mij helpen?
Mvg
Gregory

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.